Kadir Kurtul Kahramanmaraş İçin Büyük Şans

Kahramanmaraş’ta otomotiv alanında yeni yenilikler getiren FİAT Marfi Otomotiv yeni binasını Kahramanmaraş halkına görkemli bir açılış ile tanıttı.


Kadir Kurtul Kahramanmaraş İçin Büyük Şans

Kahramanmaraş'ta otomotiv sektöründe son yıllardaki atılımı ile şehre yeni bir hava kazandıran Marfi Otomotiv, bünyesine kattığı Jeep ve Alfa Romeo ile gücüne güç kattı. Yeni binasını Kahramanmaraşlı halka tanıtan Marfi Otomotiv, yeni binasını görkemli bir açılış ile halka tanıttı.

İSKUR Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Kurtul, yaptığı konuşmada, ''İskur Group olarak sektörde her zaman daha iyi yapma gayemiz bizleri en ileriye ve daha ileriye yöneltmiştir. KOÇ Holding ve TOFAŞ ile işbirliğimiz 2009 yılında FİAT Bayiliğimiz ile başladı. 8 Sene süresince pek çok noktada gelişim göstermiş, 2017 yılında ise İl liderliğini alma başarısını gösterdik. Kurulduğu günden bugüne FİAT bayiliğimizde yaklaşık 5400 müşterimize yeni araç satışı gerçekleştirilmiş, 50 bin müşterimize de servis hizmeti verilmiştir'' dedi. 

Bu yılın Şubat ayından itibaren Özgürlük ve Macerayı temsil eden JEEP markamız ile performansı temsil Alfa Romeo markamızı değerli müşterilerimizin hizmetine sunmanın ayrıcalığını yaşıyoruz diyen Kurtul, ''2018 Yıl başında faaliyete geçen yeni tesisimiz 5 bin metre kare kapalı alanda FİAT, ALFA ROMEO, JEEP markalarımızın yeni araç satışı, servis hizmetleri, yedek parça aksesuar oto eksper, ikinci el araç satışı KOÇ FİAT Kredi ve Otomobil Finansmanı, sigorta hizmetlerinin tamamını vermekteyiz'' dedi.

ÖZKAN: “MARKALAŞMAK, KÜRESEL DÜZEYDE REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTIRIR”

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Gerçekten şu başarıda ilimize bu tür katma değer oluşturacak bu tür tesisler ve hizmetlerin sunulması ilimiz içinde zenginlik. Bu zenginlik insanlarımıza sunulurken bugün bunun bayramını yaşıyoruz. Küresel düzeyde talep karlara uygun mal ve hizmet üretimi yönünde ulusal düzeydeki stratejimizi besleyen sadece kamu değil, elbette ağırlıklı olarak özel sektörümüz. Özel sektörün kapasitesinin bu noktada gelişmesi bütün insanlarımızın, çocuklarımızın geleceğinin güvencesidir.

Artık markalaşmak, küresel düzeyde rekabet gücümüzün arttırılması, bugündeki çalışmalar hem kamunun hem meslek kuruluşlarının, üreticilerimizin, sanayicilerimizin, pazarlama ve hizmet sektörünün el birliğiyle dünyayı okuyarak kendilerine bir strateji geliştirmesi bu stratejilerin altını dolduracak faaliyetlerde bulunmasından geçer.”

“Milli düzeyde öteden beri çok emeği geçmiş büyük firmalarımızın çalışmaları önemli, anlamlı ilimizdeki bu başarıları da ilimiz de büyük bir takdirle karşılanmakta ilin valisi olarak KOÇ grubuna teşekkür ediyorum.”

Aynı zamanda KOÇ grubunun şöyle bir şansı var diyen Özkan, “Abdülkadir bey gibi Kahramanmaraş’ın kahraman evladı, ilimize hizmeti olmuş, yüksek derece de çok önemli bir girişimci, aynı zamanda insani özellikle ilin genelinin takdirini almış kişi bulmuşsunuz KOÇ grubu olarak şanlısınız diyorum” dedi.

EROLDU: “2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPTIK”

TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu ise şöyle konuştu; ''Bizim heyecanımızın iki tane sebebi var. 1. Her zaman yenilediğimiz bayiler, açtığımız yeni satış noktaları bizim için büyüme fırsatları diğer taraftan da; TOFAŞ’ın 50. Kuruluş yılı. 50 yıldan beri TOFAŞ Türk otomobil fabrikası her zaman artan performansıyla Türk sanayisine, Türk ekonomisine elinden geldiğince hizmet etmeye çalışan bir otomobil fabrikası.2017 yılında TOFAŞ’ın geldiği noktaya baktığımız zaman Türkiye de sanayi sitesi sıralamasında yatırım olarak da iki milyar dolarlık yatırım yaptık. Bu ülkemize duyduğumuz bir inanç tabi. Önemli yatırımların sonuçlarını içinde bulunduğumuz yıllarda alıyoruz. 2017 yılında 384 bin tane araç ürettik Bursa’daki fabrikadan. Bugüne kadar böyle bir üretim yapılmamıştı. Bu fabrika ilk kurulduğu zaman yıllık üretim kapasitesi 20 bin adetti'' dedi. 

“TÜRKİYE OTOMOBİL ÜRETİMİNİN %23’ÜNÜ KARŞILIYORUZ”

2016 yılından itibaren 450 binlik bir kapasiteye sahip bir fabrika olduğunu belirten Eroldu, “Üretim olarak Türkiye otomobil üretiminin %23’ünü karşılıyoruz tek başımıza. Aynı şekilde ihracatta da 2017 yılında 3,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu Türkiye ihracatının %50 sine tekâmül ediyor. Ve TOFAŞ yalnızca üreten, ihracat eden bir şirket değil ekonomiye katkımız sadece ihracatla değil, ülke içi satışlarımızla da bunu sağlıyoruz. Bu büyük yatırımlarla gerçekleştirdiğimiz satışlarla iki puan arttırdık” dedi.

Mart ayı rakamlarımıza baktığımızda % 20 gibi yüksek bir pazar payının olduğunu görüldüğünü belirten Eroldu, ''Bu bizi gururlandırıyor. Kahramanmaraş’a ilk gelişim ama buradaki enerjiden çok etkilendim. Şimdi biz hepimiz sanayiciyiz. Kahramanmaraş aslında Anadolu’nun önemli şehirlerinden bir tanesi. Mükemmel bir tesis ortaya çıkmış oldu. Bu da tabi Abdülkadir bey’in sanayici yönünün getirdiği titizlik. Çünkü biz de sanayide biz mikronlarla ölçüyoruz. Her zaman her şeyi son derece düzenli, tertipli olması gerekir. Doğru bir iş ortağı seçtiğimizi bu tesisi gördükten sonra bir kere daha ikna oldum. Bugün burada açılışını yaptığımız fiyat satış noktamızı yenilerken Kahramanmaraş’a JEEP ve Alfa Romeo taşıdı var. Kahramanmaraş ileride daha da büyüyecek şehirlerden bir tanesi. Türkiye’de birçok şehirde JEEP ve Alfa Romeo satmıyoruz biz, ama Kahramanmaraş’ı bu konuda önemli bir potansiyel olarak gördük. Kahramanmaraş’ın değerli müşterileri de pileryum araçlara ilgi göstereceğine inanarak Abdülkadir Bey’de bize inandı hep beraber bu tesisi Kahramanmaraş’a kazandırmış olduk'' dedi.

‘KAHRAMANMARAŞ BÜYÜME POTANSİYELİ YÜKSEK BİR ŞEHİR’

Kahramanmaraş’ı otomotiv sektöründe ayrı bir yere koyduklarını ifade eden Eroldu, Kahramanmaraş’ın büyük bir potansiyel şehir olduğunu aktardı.

Eroldu; “Kahramanmaraş’a getirmeye karar verdik. Biz FİAT markası olarak Türkiye’de oldukça yaygınız ama Alfa Romeo ve Jeep markaları olarak belli başlı büyük şehirlerde yer alıyoruz. Kahramanmaraş’a gelme kararımız ise bu şehrin büyüme potansiyelidir. Her şeyden önce Kahramanmaraş kendi kendine yeten bir şehir olmaktan ziyade sanayisi ile büyüme potansiyeli çok yüksek olan bir şehir. Kahramanmaraş’ın ileriki yıllarda büyüyeceğini düşündüğümüz için bu şehre gelme kararı aldık. Bu şehre iyi bir yatırım yaptığımızı düşünüyorum. Otomotiv sektörü büyük yatırımlar gerektiren bir sektör. Şimdi biz TOFAŞ olarak geçmiş 10 yılda 2,8 milyar dolar yatırım yaptık. Türk otomotiv sanayisinin son 10 yılda yaptığı yatırım ise 10 milyar dolar. Yani bu yatırımın üçte birini TOFAŞ yapmış bulunuyor. Otomotiv sektöründe sürekli yatırım yapıp modelleri yenilemek lazım.”

“FİAT MARKASI OLARAK ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ”

Cengiz Eroldu sözlerini şu şekilde sürdürdü; ''Şimdi tabi artık otomotiv işi otomobil perakendeciliği yalnızca çok iyi fiziksel yapılara sahip olmaktan geçmiyor. Teknolojideki değişiklikler müşteri ihtiyaçlarının değişimiyle artık dünyada ve ülkemizde otomotiv perakendeciliğinde yeni bir tarife aslında yol açıyor. Bu da dijital yapılarla fiziksel yapıların bir arada uyumlu bir şekilde çalışması, yani bir taraftan bütün otomobil perakendeciliği yapanların dijital kastlarının kuvvetlendirilmesi mükemmel fiziksel satış noktalarına sahip olmalı ve ikisini de birlikte olumlu bir şekilde çalışmaları gerektiğini düşünüyorum. Aslında basit bir örneği hava kuvvetleri bugün dijital dünyayı hava kuvvetleri gibi görebiliriz. Bir noktayı hava kuvvetlerimizle bombalayabiliriz fakat o noktada ele geçirilmesi için bizim kara kuvvetlere ihtiyacımız var. Dolayısıyla kara kuvvetleri olmadan bayrağımızı o noktaya dikemeyiz. Artık dijital dünya ve fiziksel dünya ikisi de mükemmel bir uyum içerisinde, birlikte çalışmaları lazım. Bu konuda biz FİAT markası olarak önemli adımlar atıyoruz. Geçtiğimiz günlerde arkadaşım kornet ismi altında otomobile de sürekli bağlı kalabileceği cep telefonu üzerinden araçla konuşabilen uygulamamızı piyasaya sunduk. Bu aslında bizim TOFAŞ’ta ki mühendis arkadaşlarımızın geliştirdiği, bugün Türkiye’de otomotiv pazarında da çok üst sekmenler dışında hiçbir markanın sunmadığı bir ürün. Aslında bu anlattığım dijital konuya ne kadar fazlasıyla önem verdiğimizin bir göstergesi. Bizim işimiz tabi ki otomobil üretiyoruz ama asıl işimiz otomobil satmak değil, bizim inandığımız müşteriye değer yaratmak. Biz eğer müşteriye değer yaratmayı becerebilirsek müşteriler bizim ürünlerimizi alırlar bizde o zaman para kazanırız. Dolayısıyla bizim bayilerimizin, bizim inandığımız birinci amacı kar etmek değil öncelikli amacımız müşteriye değer katmak. Ben o müşteriye değer katma yolculuğunda MARFİ ailesine tekrar başarılar diliyorum. Bu tesisi Kahramanmaraş’a kazandırdıkları için teşekkür ediyorum'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

SEVİLMİŞ: “FİAT ADINA KAMPANYALARIMIZ VAR”

Marfi’nin yeni binasındaki açılışa katılan ve gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Koç Fiat Kredi Finansman A.Ş. Genel Müdürü Fidan Sevilmiş, “Bizler TOFAŞ’ın satış yaptığı yerlerde online bir şekilde müşterilerimize hizmet veriyoruz. Bireysel müşterilerimizde kanunların verdiği bir sınırlama ile hareket etmek zorundayız. Ticari müşterilerimizde ise bu durum yüzde 100’e kadar çıkabiliyor. FİAT adı altında kampanyalarımız oluyor. Finansman şirketleri bankalara göre farklıdır. Bizim uzmanlığımız otomotiv sektörüne göre yapılandı ve bayi içerisinde müşterilere göre finansman hizmetleri sunuyoruz. Gecikme faizi konusunda tabi ki gecikme konusunda faiz uygulanılıyor. Ama tabi ki kanun takibi aşamasına gelinmediğinde sürelerimiz var. Bu süre içerisinde müşterilerimizle irtibata geçerek onun ödeme koşullarını öğrenmeye çalışıyoruz. Bizler bir finansman şirketi olarak bir bankadan daha yakınız müşterilerimize ve ondan dolayı da müşteriler bizi daha yakın tanımlıyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İSMAİL KURTUL: “EN İYİSİNİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Açılışta gazetemize açıklamalarda bulunan Kurteks Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kurtul, “Bu yaptığımız yeni yer Kahramanmaraş için hayırlara vesile olsun diyoruz. Burada her şeyden önce şehrimizin kazanması ve bu gibi markaların, değerlerin Kahramanmaraş’a gelmesi hem şehrin hem de insanların çizgisini yükseltecektir ve bu gibi değerlerin şehrimize gelmesi için elimizden gelen en iyi şeyleri yapıyoruz. Otomobil alanında bizim kurumsal ve bireysel olarak oto kiralama birimimiz var. Filomuzun içerisinde 300’e yakın arabamız var ve hedefimiz bunları geliştirmek. Benim genç iş insanlarına naçizane yaptığım şey, benden önceki nesilden aldığı bilgi ve tecrübeyi onlarla paylaşmaktır” diye konuştu.

DALGIÇ: “BİNA MERKEZİ BİR YERDE”

Yeni otomobil markalarının Kahramanmaraş’a gelmesi ile birlikte şehirde yeni bir havanın oluştuğunu dile getiren Giray Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Dalgıç, “Alfa Romeo ve Jeep gibi iyi markalar Kahramanmaraş’a kazandırıldı. TOFAŞ ailesi çok güçlü bir ailedir ve Marfi’de güçlü bir ailedir. Kahramanmaraş’a yakışır bir yatırım yaptılar. Bunun yanında bayinin yeri de merkezi bir yerde. Bu önemli özellik önemli bir unsur” diye konuştu.

SEZAL: “KADİR BEY KAHRAMANMARAŞ İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS”

Hidro-Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sezal ise yeni binanın açılmasını şu sözlerle değerlendirdi: “Kadir Bey Kahramanmaraş için büyük bir şans. Böyle bir tesisi pırıl ve sanayideki yerleri pırıl yapan, her işini dört dörtlük yapan bir arkadaştır. Ona çok teşekkür ediyorum.”

KÜBRA ŞERBETÇİ: “KAHRAMANMARAŞ'A AYRICA HAYIRLI OLSUN”

Elis Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kübra Şerbetçi; “Kurtul ailesinin Kahramanmaraş'a yaptığı yatırımdan dolayı büyük bir mutluluk duyduk” dedi.

Şerbetçi; “Bugün burada Kahramanmaraş'a bir otomobil markası daha kazandırmış bulunmaktayız. Yeni markamız olan Jeep ve Alfa Romeo markasını Kahramanmaraş'a kazandıran Fiat Marfi Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtul'a ayrıca teşekkür eder Kahramanmaraş'a da ayrıca hayırlı olsun" dedi.

BÜŞRA ŞERBETÇİ: “KADİR KURTUL VE AİLESİNİ TEBRİK EDİYORUM”

Fiat Marfi Otomotiv yeni binasının Kahramanmaraş halkına hayırlı ve uğurlu olsun dileklerinde bulunan Elis Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Büşra Şerbetçi ise Kurtul ailesinin Kahramanmaraş’a büyük yatırımlar kazandırdıklarını söyledi.

Kahramanmaraş’ın büyük bir potansiyeli olduğunu ifade eden Büşra Şerbetçi, “Fiat Marfi Otomotiv’in Jeep ve Alfa Romeo gibi kendini ispat etmiş markaları kente kazandıran Marfi Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtul ve ailesini tebrik ediyorum” diye konuştu.

OCAKÇIOĞLU: “KAHRAMANMARAŞ’A HAYIRLI OLSUN DİYORUM”

Fiat Marfi Otomotiv’in yeni yerini çok beğenen vatandaşlar, yeni araba markalarının Kahramanmaraş’a katılmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını aktardı. 1973’ten beri Kahramanmaraş’ta yaşayan Malatyalı Eczacı Zeynep Ocakçıoğlu, “1973’ten beri Kahramanmaraş’ta bulunuyorum. Kahramanmaraş’a hayırlı olsun diyorum. Kurtul ailesine bunun gibi yerleri Kahramanmaraş’a kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Yeni araba modellerini gördüm ama fiyatlar oldukça pahalı. Ancak arabalar oldukça şahane. Araba almayı düşünüyorum ama bu işler pazarlıksız olmaz. Ben Malatya Darendereliyim ama Kahramanmaraş’a hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN