Karalar; “Hiç bir icat sıfırdan var olmamıştır”

Ilıca Yeniyapan Ortaokulu 7’nci 4006 TÜBİTAK bilim fuarı düzenlendi.


Karalar; “Hiç bir icat sıfırdan var olmamıştır”

Kahramanmaraş Onikişubat Ilıca Mahallesi’nde Ilıca Yeniyapan Ortaokulu tarafından 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI’nın 7.si düzenlendi.

Kahramanmaraş’ın Turizm Merkezi Ilıca Mahallesi’nde Ilıca Yeniyapan Ortaokulu tarafından 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI’nın 7.si düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen fuar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürü İbrahim Karalar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Karalar konuşmasında, çalışmaların yılların birikimi olduğunu belirtti. Daha önce okulda görev yapmış öğretmenlerin de bu çalışmada emeği olduğunu söyleyen Karalar; “Hayal gücü yaratıcılığın birleşimidir. Biliniz ki yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın bir öncesi bulunmaktadır. Bugün çocuklarımızın hünerlerini sergileme imkanı bulduğu bu etkinliklerde katkısı olan herkese ve bizleri onurlandıran siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yeniyapan Ortaokulu Fen ve Teknoloji öğretmeni AYŞE EREN’in öğrencileriyle beraber dönem boyu birikimleriyle oluşturduğu fizik alanında 3 proje, kimya alanında 1 proje, mühendislik  alanında 1 proje, matematik alanında 1 proje, tarih  alanında 1 proje,  teknoloji ve diğer alanlarda 3 proje olmak üzere toplam 10 proje 20 öğrenci 7 danışman öğretmenin nezaretinde seyircilere sunuldu. ‘Su Buharı Patlaması’ ve ‘Köpükle Elde Ateş Yakma’ gösteri deneyleri büyük ilgi gördü.

4006 Tübitak Bilim Fuarı plaketi Okul Müdürü İBRAHİM KARALAR tarafından tüm yürütücü öğretmenleri temsilen Fen Ve Teknoloji Öğretmeni AYŞE EREN ‘e takdim edildi.

Sergiye katılan okul müdürleri, veliler, öğretmenler projeleri ve okul düzenini çok beğendiklerini belirterek, kırsal kesimde yer alan bir okulun, bu kadar geniş çaplı bir çalışma göstermesini beklememelerine rağmen güzel bir etkinlikle karşılaştıklarını söylediler.

Bilim Fuarı, katılımcıların sergideki çalışmaları tek tek gezmeleriyle sona erdi. Fuara, Ilıca Mahallesi’ndeki okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.