Onikişubat’ta Camiler çocuk açtı

Onikişubat Belediyesi ve Müftülüğü çocuklara camileri sevdirmek ve yaz tatilinde açılacak olan Kur’an Kurslarına yönlendirmek amacıyla Abdülhamit Han Camii’nde bir etkinlik düzenledi.


Onikişubat’ta Camiler çocuk açtı

“Onikişubat’ta Camiler Çocuk Açtı” adı verilen etkinlikte Abdülhamithan Camii bahçesinde çocuklar için şişme oyun alanları kuruldu.

Çocuk ve ailelerinin katıldığı etkinlikte konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, etkinliğin amacından bahsederek, şu ifadelere yer verdi.

“ Değerli aile büyüklerimiz, inanıyorum ki bu çocuklarımız Allah kelamını okudukça, hep beraber geleceğimizi kurtarmış olacağız inşallah. Çocuklarımız gelecekte manevi dünyaları zengin, ahlak seviyeleri yüksek olacak ve kuracakları ailelerle beraber bu ülke çok daha iyi noktalara taşınacaktır. Sosyal yapı ve aile bütünlüğü olarak çok daha sarsılmaz, güçlü bir hale geleceğiz. İlk defa bugün bu programın sonunda bütün çocuklarımıza çam sakızı çoban armağanı kabilinde, küçük hediyelerimiz olacak. Ayrıca siz aile büyüklerimize de böyle güzel çocuklar yetiştirdiğiniz için kabul buyurursanız sizlere de hediyelerimiz olacak. Allah sizlerden razı olsun. Bu evlatlarımızla birlikte sizler bu ülkeye çok önemli değerler katacaksınız diye temenni ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Program sonunda çocuklara rüzgârgülü ve oyuncaklar hediye edildi.

Ayrıca hafız çocukların annelerinin de Anneler Gününü anma sebebiyle, Başkan Mahçiçek, annelere mutfak önlüğü ve şal hediye etti.