Borç batağı intihara sürükledi

Kahramanmaraş’ta dolandırıldığını öne süren Ayna İnşaatın sahibi Remzi Ayna intihar girişiminde bulundu. Özel İdare İş Merkezinin 6’ıncı katının penceresine çıkarak aşağıya sarkan Ayna’yı İl Emniyet Müdürü Doğan inci kurtardı.


Borç batağı intihara sürükledi

Kahramanmaraş’ta dolandırıldığını öne süren bir müteahhit İl Özel İdare İş Merkezinin 6’ıncı katındaki pencereye çıkarak intihar girişiminde bulundu. Son zamanlarda işleri bozulan Ayna İnşaatın sahibi Remzi Ayna borçlarını ödeyemeyince İl Özel İdare İş Merkezinin 6’ıncı katında bulunan pencereye çıktı. Çevrede bulunan vatandaşların ihbarıyla olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ekibi ve ambulans geldi. Remzi Ayna’nın aşağıya atlama ihtimaline karşı Kahramanmaraş İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler branda aştı. Bu esnada iş merkezi önündeki kalabalık ise cep telefonu kameralarıyla anı görüntüledi.

Yukarda yapılan can pazarında Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci devreye girerek kendini aşağıya atmak isteyen Ayna’yı girişiminden vazgeçirmeye çalıştı. Bir ara dalgınlığından yararlanan Ayna polisler tarafından içeriye çekildi.

Aşağıya indirildiğinde bitkin olduğu gözlenen Remzi Ayna’yı Emniyet Müdürü yanına alarak Emniyete götürdü. Ayna’nın çevresi tarafından dolandırıldığı için borçlarını ödeyemediği ve bunalıma girdiği öğrenildi.

Ayrıca intihar girişiminde bulunan iş adamı Remzi Ayna’nın 11 Mayıs 2018 günü saat 21.33’te sosyal medya hesabından bir veda mektubu da paylaştığı ortaya çıktı. Ayna sosyal medya hesabında çok güvendiği kişiler tarafından dolandırıldığını çocuğuna süt parasını çalışanından aldığını ve kendini mağdur edenlerle öbür dünyada görüşeceğini belirterek kendisinden alacaklıları için ise cenazesine gelerek haklarını helal etmelerini istedi.

İşte Ayna’ın sosyal medya hesabından paylaştığı o yazı; “Nerde o eski günlerdeki kardeşim, arkadaşım, yoldaşım, sevdiklerim, arkadaşlarım, gardaslarım. Hani dostlarım, gecenin o birinde para verdiğim kredi kartını yatıran insanlar, kılıcımın hem önü hem arkasının kestiği günler, hani nerde belediyeden hissesini aldığım dostlarım, yüz elli bin lira verdiğim insanlar hani. Kardeş deyip tapularını verdiğim insanlar nerde, dayı diyenler güvenip te ablasının evini yaptığım insanlar hani. Bana gelen arabaları abimsin deyip te istediği fiyata alanlar hani, neredeler şimdi. Yapa yalnız kaldım şimdi çocuklara süt parasını çalışandan aldığım günlere katlanıyorum, hayat acı veriyor, hayat acı veriyor. Nerde kredi çekeceğim deyip te bedelsiz dükkanın tapusunu bedelsiz verdiğim insanlar nerde, iyi gün dostları nerde. Yapa yalnız kaldım koca dünyada, bir yandan borçlularım telefon açıyor adamlar haklı çünkü ben bu gardaslarım yüzünden sahteleri çıktım. Çünkü ben bir yıl önce 35 tapusu olan bir insandım, şimdi ise çocuklarına süt parasını çalışandan alan bir köpek oldum. Çünkü sahte gardaslarım, sahte yoldaşlarım, çünkü çok güvenip te tapularımı verdiğim insanlar nerde. Nerde H.S nerde M.S. nerde F.S .nerde İ.S. nerde Y.S. nerde öz gardaşlarım diyen G.Y. nerde. Ben seni kurtarın diyen Turgay A. nerde S.K. Nerde E.K. nerde. Adına belediyeye yüz elli bin lira yaptırdığımız arsa sahibim Z.D. nerde, hepsi dostlarımdı. Şimdi nerde bulamıyorum kendimi bile bu dünyada, hepsi para cücük faiz kardeşiymis.. Çekemiyorum bu dünyayı. Geldiğim yere teslim olacağım Allah'ın izniyle çok yakında . Onlarla bu dünyada hesaplaşamadım öbür dünyada hesaplaşırım inşallah. Çekemiyorum borçluların küfürünü, bakamıyorum bir buçuk yaşındaki çocuklarımın yüzüne. Ne söyleyeceğim bunlara dolandırıldığını diyeceğim çok güvendiğim sahte kardeşlere mi diyeceği. Sonu yaklaştı bu hayatın bayram geliyor elbise ağlamayacağım bunlara. Hakkını yediğim insanlar hakkınızı helal edin çok yakın yol. Çünkü çaresizim para verip güvenen insanlar. Hakkinizi helal edin. Ben hakkımı cücükle böcükle yiyenlerden hesabını soracağım öbür dünyada. Yol çok yakın dostlarım, istemiyorum hakkınızı yediysem halel edin. Allah aşkına şimdilik iyi aksamlar. Cenazeme gelirseniz hakkınızı helal edin.”