KMTSO’da “Teknolojiye Ulaşım Ve Sınai Mülkiyet” eğitimi yapıldı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) üyelerine yönelik bilgilendirme çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Bu kapsamda, teknolojiye hızlı ulaşım ve sınai mülkiyet konusunda şirketlerin kapasitesini artırmak açısından çok önemli bir eğitim programı gerçekleştirildi.


KMTSO’da “Teknolojiye Ulaşım Ve Sınai Mülkiyet” eğitimi yapıldı

Teknolojinin hızlı gelişimi, bilgiye ulaşma hızı ve müşteri beklentilerinin sürekli ve hızlı değişimi iş dünyasının da iklimini değiştiriyor. Bu değişim, işletmeleri yeni ürün ve hizmet üretmeye, sürekli farklılaşmaya sevk ediyor. Yeni ürün ve hizmet denildiğinde ise ortaya çıkan en temel problem taklitlerinin önlenmesi ve hakların korunması olarak tanımlanıyor.

Küresel rekabette patent veri tabanlarıyla teknolojiye kolay ulaşım yöntemlerinden bahsedilen “Teknolojiye Patent Veri Tabanları ile Kolay Ulaşım Yolları & Sınai Mülkiyet Farkındalık Eğitimi” ile KMTSO üyelerinin bu alanda güncel gelişmeler çerçevesinde bilgi alma kapasitesini güçlendirilerek sanayi sektörlerinin teknolojik gelişmelere hızlı adaptasyonu hedefliyor.

Bu gelişmelere ışık tutmak amacıyla, KMTSO’da düzenlenen eğitim programına konuşmacı olarak katılan Sinan Kaya, Fikri Haklar, Telif Hakları, Sinai Mülkiyet Hakları, Markalar, Endüstriyel Tasarımlar, Patentler, Faydalı Modeller, Sayılarla Patent, Buluşu Olan Ne Yapmalı, Buluş-patent İlişkisi, Patent Almak Ne Sağlar? Örnek Buluşlar, Patentlenebilirlik Kriterleri, Patentlenemeyecek Konular, Patent Verileri, Patent Araştırması, Tescil Süreçleri, Patent Vekilleri, Yurtdışında Tescil,

Patentlere ilişkin Devlet Destekleri, Hukuki Haklar, Yeni Patent Kanunu” başlıkları altında sunumlar gerçekleştirdi.