‘Ülkücüler Her Zaman Ülkesinin Yanında Oldu’

Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı, düzenledikleri iftar programında basın mensupları ile bir araya geldi. Programda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, “'Türkiye’nin başı sıkıştığında Ülkücülerin hep vardı. Bizim duruşumuz ve tavrımız hiç değişmedi” dedi.


‘Ülkücüler Her Zaman Ülkesinin Yanında Oldu’

Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, Kahramanmaraş’ta görev yapan gazetecilere iftar programı düzenledi. Programa MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan ve MHP 27.Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mehmet Fatih Ceyhan da katıldı.

Programda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, MHP’nin Kahramanmaraş’tan çok şeyler beklediğini ve vatandaşların bu beklentiye cevap vereceğinden emin olduğunu ifade etti.

 

‘8 KİŞİLİK ADAY LİSTEMİZ VAR''

Milletvekili aday listesinin genel merkez tarafından belirlendiğini ifade eden Aycan, ''Listeleri merkez belirliyor. Açıkça söylemek gerekirse Cumhuriyet Halk Partisi zaman zaman ön seçim yaparak aday tespitini yapar. Ama genellikle bütün partiler merkezden yapar. Hatta Adalet ve Kalkınma Partisi burada temayül yapar. Ama temayül burada değerlendirilmeden alınır, götürülür dökümü merkezde yapılır. Biz bu sefer öyle de yapmadık. Gerek yok zaten divanımızın kararı merkez yoklamasıyla yapacağız dedik ve Genel Başkanımız böyle uygun gördü. Başımızın üstündedir. 8 kişilik aday listemiz var'' diye konuştu.

 

‘ADAYLAR ŞEHRE YABANCI DEĞİL’

MHP’nin Kahramanmaraş’ta belirlediği Zuhal Karakoç Dora ve Fatih Mehmet Ceyhan hakkında açıklamalarda bulunan Sefer Aycan, bu konuda şunları dile getirdi: “Zuhal hanımda aday adaylarımızdan biri. Listemizde var. Bu aday adaylığı sürecinde Kahramanmaraş'a gelmedi diyebilirsiniz. Orada da genel merkezde çalışmalar yürüttü. Çalışmaların içerisinde olduğu için parti genel merkezde görevleri olduğu için gelmemişti. Yoksa aday adayımızdır. Böyle bir oldubitti yok. Adaylık başvurusu aday adaylığı başvurusu zamanında yapılmıştır. Aslında şunu söyleyeyim, Zuhal hanım Kahramanmaraş'ın kızıdır. Kahramanmaraş'ın evladıdır. Ekinözülü, Karakoçlardandır. Biliyorsunuz kendisini aile olarak, babası demiryollarında çalışıyor. Burada Kahramanmaraş merkezde doğma büyüme, Kahramanmaraş İmam Hatip Anadolu Lisesi mezunudur. Sonra işte öğretmen oluyor. Bir süre burada öğretmenlik yapıyor. Özel okullarda İngilizce öğretmenliği yapıyor, sonra uluslararası ilişkiler okuyor, bakanlıklar, milli eğitimde görevler alıyor. Daha sonra da AFAD' geçip orada görevler almış. Yani Kahramanmaraş'ın öz evladıdır. Kahramanmaraş da yetişmiş, Kahramanmaraş'ta büyümüş, hatta bir sürede çalışmış birisi ama son zamanlarda Ankara'da çalışmalar yürüttü. Tabi ki genel başkan böyle takdir etti ve böyle uygun gördü. Zuhal hanımı az tanıyorsunuz belki ama diğer arkadaşlarımız da sizlere yabancı değil. Üçüncü sırada Fatih bey var hepimizin tanıdığı içimizden birisi. Diyor ki; ben seçilirsem inşallah Kahramanmaraş'tan ayrılmayacağım, Kahramanmaraş'ta yaşayacağım. Bunu bana önceden söylemişti. Hakikaten bende bunu bir yerde de kullandım. Yani sayın Cumhurbaşkanından önce zaten Mehmet Bey böyle bir kararı aldı. Böyle bir çalışma prensibi oluşturduğunu, oluşturacağını da söyledi'.”

 

SİTEM ETTİ AMA...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine verdiği göreve her zaman sadık kaldığını ancak bazı kişilerin kendisini yarı yolda bıraktığını aktaran MHP Genel Başkan Yardımcısı, Bütün arkadaşlarım küstü, Genel Merkez'i terk etmediğim için kendileriyle birlikte hareket etmediğim için onlarla da kavga ettik, mücadele ettik, küstük birbirimize, tabi darıldık. Keşke olmasaydı. Biz beraber yol yürüdüğümüz kardeşimiz dediğimiz sırt sırta verdiğimiz insanların bugün ayrı düşmesinden tabii ki rahatsızız. Ben maalesef diye genel başkanımızı üzüntümü belirttiğimde, genel başkanımız maalesef demeyin dedi bana. Çünkü biz bir şey yapmadık kendileri gitti. Biz ülkücü biliyorduk bu kişileri Türk milliyetçisi biliyorduk. Türk milliyetçisine de duruş göstermek gerekirdi. Ama gittiler. Ne yapayım? Yani şimdi yalvarsak da herhalde duramayacaklardır. Herkesin listelerdeki konumlarından dolayı rahatsızlık duyuyorlardı acaba şimdi bu listeleri karşısında ne düşünüyorlar? Çok mutlular mı yeni pozisyonlarından, yeni listedeki yerlerinden, listede yer bulamayan arkadaşlar durumundan memnun mu acaba? Milliyetçi Hareket Partisindeki yerlerini beğenmeyip gidenler şimdiki listede yer bulamamalarından acaba mutlular mı? diye sormak lazım” diye konuştu.

 

‘AİLEMLE OTURMUŞTUM O GÜN KİMSE YOKTU’

Merkez siyaset yapmanın gerekli olduğunun altını çizen Aycan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “''Sağ olsun genel başkanımız bize bu görevi verdi. Onur duyuyorum bu görevi vermesinden dolayı merkez siyaset yapıyoruz, yapmak durumdayız daha çok. Aday adayı olmadan da şunu söylemiştim tabii ki o kasım seçimlerinden sonra zor günler yaşadığımızda partimizden milletvekilleri ayrıldığında, kimseyi kovmadığımız halde gitmeleri karşısında, Gidip çocuklarımla ben genel merkezde oturmuştum. Ailemle oturmuştum o gün kimse yoktu. Ben Kahramanmaraş'a geldim. O gün Kahramanmaraş'ta da sıkıntılar vardı. Partimizin maalesef üst kurul delegeleri başka şeylerin içerisine girdi. Kimse onlara gidin demedi kendiler gittiler. Bizi bir şey demedik ama partimize karşı genel merkezimize karşı böyle bir tavır aldılar. Bende bunun mücadelesini verdim. Engellemeye çalıştım. Tek başıma ama kapılar kapanmıştı yüzümüze.''

 

‘ÖZÜR DİLEMELERİ LAZIM’

Geçmiş dönemlerde partiden istifa edip tekrar geri gelmek isteyenler hakkında bilgiler veren Aycan, bu kişilerin ilk önce özür dilemeleri gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Zamanında Bahçeli hakkında söylenen sözlerin geri alınması gerektiğini vurgulayan MHP’li Aycan, “Genel başkanımızı çok üzdüler. yani 759 gün sayın Genel Başkanımız gün saymış. 759 gün sırtından bıçak yarası eksik olmadı. Bunlarla mücadele ettik tabii ki bunlarla ilgili duruş gösterdik. Şunu söyleyeceğim esas tabi genel başkan yardımcısı olduğunuz için adaylık aday adaylığı döneminde nezaketen gittim dedim ki ben aday olacak mıyım? dedim. Dedi ki tabi ki olacaksın genel başkan yardımcısı aday olmaz mıymış? Tabi ki aday olacaksın dedi. Benim için milletvekilliği önemli değildi. benim için tabii kısa bir milletvekilliğim oldu aslında. Tabi ki çok zor sıkıntılı günlerde o 5 aylık dönemde de her şeyinizi feda etmişiniz, mücadele etmişsiniz ama emekli bile olamamışsınız. Milletvekili emeklisi bile olamadık. Emekliliği bile alamadan tekrar işimize dönmüştük. Nezaketen sordum. Tabi ki olacaksın dedi. Olmayacaksın dese, olmazdım” dedi.

 

‘KAHRAMANMARAŞ’TA ADAY OLMAKTAN DOLAYI GURUR DUYUYORUM’
Bana genel başkan yardımcılığı görevini vermiş daha ne isteyelim yani diyen Aycan, ''Merkez siyaset yapmak için milletvekili olmaya da ihtiyaç yok. Aslında siyaset yapmak için bunu söylemek için gittim. Nereden milletvekili adayı olacağım? Seçim bölgesi nereyi yazayım? Burada da yanlış anlaşılmasın. Yanlış anlama oluşmasın nereye isterse oraya gitmeye hazırdım. Tunceli dese Tunceli'ye giderdim. MHP'nin en zayıf olduğu yer açısından söylüyorum. Hakkari dese Hakkari'ye de giderdim. Sayın Genel Başkanımız dedi ki nereye istiyorsan orayı yaz. Tabii ki gözeteceğiz, kollayacağız dedi. Alışkanlık var tabii genel merkez yöneticilerine Ankara, İstanbul istiyorlar. Öyle bir şey sandı herhalde nereye yazarsan yaz destekleyeceğiz dedi. Ben Kahramanmaraş'ı yazdım. Kahramanmaraş'ta siyasi mücadele yapmak, aday olmaktan onur duyuyorum. İçinde olmaktan da onur duyuyorum. Buraya gelirken de aynı şey oldu. Yani liste belirlendi. Biz biliyorsunuz cuma günü listemizi verdik ve cuma günü Kudüs için İstanbul'a mitinge gitmiştik döndük. Ben dedim ki seçim bölgeme gidip çalışayım dedim” şeklinde konuştu.

 

‘BAHÇELİ’NİN SÖZÜ BİZİM İÇİN SON SÖZDÜR’

Adayların nasıl belirlendiği konusuna değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı, şunları aktardı: “'Genel sekreteriniz var, teşkilat başkanımıza, teşkilat işlerinden sorumlu genel başkan yardımcımız var. Hukuk ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısından oluşan üç kişilik bir komisyon tüm adayları değerlendirmiş. Bu adayları da uygun, uygun değil, değerlendirilebilir gibi tasnifler yapmışlar. Teşkilat açısından tabi. Ben genel başkan yardımcısı olduğum için Sayın Genel başkanımız bana sordu. Ben adaylar ile ilgili bir rapor verdim. Sonra dedi ki liste teklifini getir dedi. Ben bir liste teklifinde de bulundum kendisine de sordum. Herhangi bir düşünceniz öneriniz var mı? Diye o zaman yok, listeni ver dedi. Ama sonradan gelişen bir şekilde Zuhal arkadaşımız listeye girdi. Genel başkanımız böyle uygun görmüş. Genel başkanımızın kararı bizim için son sözdür. Biz buna asla bir şey söylemeyiz. Parti disiplinimiz de böyledir ve kendisi de kısaca anlatmıştır. Neden böyle bir karar verdiğine, özellikle de Avrupa Birliği komisyonlarında partimizin temsiliyeti açısından bu elemanı düşünüyorduk. Demek ki listeleyeceklermiş. Tabi özelliklede çok istiyor ki seçilebilecek bir yere koyduk demek ama şunu da yaptı. Fatih Beyi nasıl lanse ettik biz. Fatih bey ile ilgili dedik ki, Kahramanmaraş'ta herkes tarafından tanınıyor yani çevresi var. Sanayici işadamı ondan sonra başka grup başkanı o zaman genel başkanımızda dedi ki görelim bakalım bu Kahramanmaraşlılar kulüp başkanlarını ne kadar çok seviyorlar? Madem çok seviyorlar buyursunlar o zaman üçü de çıkaralım işte. Sermet Bey, kuzeyde çok geniş bir çevresi var ben öyle lanse ettim. Dedim ki işte çok sevilir partimizin yanında durdu o zaman dedi Elbistan'ı Sermet Bey halletsin dedi oda oradan gelsin dedi. Böyle bir amacımız var. Biz 2 değil 4 hedefliyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Herkesin yerinin ve isimlerinin de önemi ve anlamı var.”

 

‘MİLLETİMİZ İÇİN BURADAYIM’

Milliyetçi Hareket Partisi’nden 27.Dönem 3.Sıra Kahramanmaraş Milletvekili Adayı olan Fatih Mehmet Ceyhan’da partisinden vekil adayı olarak çıkan isimlerin iyi bir şekilde çalıştığını ifade etti. ''Başkanımızın daha söylediği gibi diğer milletvekili adaylarımız şu anda gerçekten ilçelerde, beldelerde çalmadık kapı sıkmadık el bırakmıyorlar. Bugün belde merkezinde ve Pazarcık'daydım. Merkeze yakın olmasa bile buradayım. Onların adına da buradayım. Biz 32 aday yaklaşık 25 gündüz İkinci sıradayız diyerek çalışmalara başladık. Biz yaptığımız bu cumhuriyeti farkına gerçekten gönülden samimi şekilde inandık ve inanıyoruz ve bu doğrultuda çalışıyoruz'' diyen Ceyhan, ''Son ana kadar da elimizden geleni yapacağız. Bu konuda bize destek veren ilçe teşkilatlarımıza, il teşkilatlarımızda Genel Başkan Yardımcımıza, burada şu anda bize güç veriyor, moral veriyor, destek veriyor. Çünkü Genel Merkezde de programlar var, genel başkan yardımcımız orada kalabilirdi ama kendisi Kahramanmaraş'ta bizlerle birlikte olmayı, bize destek vermeyi bize bir abi olarak yanımızda bulmayı tercih etti. Bundan dolayı bir kere daha teşekkür ediyorum. Başkanında söylediği gibi 24 haziran seçimleri, hepinizde malumu Türkiye Cumhuriyetinin bence dönüm noktalarından bir tanesi. Bu seçimi fırsat olarak görmemiz lazım. Bu noktada değerlendirmemiz lazım'' dedi.

 

‘CUMHUR İTTİFAKI BEKANIN TEMİNATI’

Bugüne kadar ülke için canını veren şehitler için vefa borçlarının olduğunu dile getiren Ceyhan, Memlekette bir beka borcumuz var. Bu noktada inşallah 25 Haziran'da vatana millete hayırlı bir karar çıkar. Müslüman olarak bizler hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadık.  İnşallah o bayrağı olması gereken burca dikeceğiz. Bu topraklar ne hainler gördü. Ama onları tarihe gömen kahramanları da her zaman gördük. Bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi olarak ve bir neferi olarak tüm paydaşlarıyla tüm sekmenleri ile tüm çalışma ekibiyle her şeye hazır bu seçime de hazır. Bundan sonraki olacak her şeye de hazır. Çünkü genel başkanımız bu başkanlık sistemi otursun diye bundan sonraki 5 yıl içinde teminat olarak ortaklığa destek vereceğini söyledi. Bizde bu yolla inançtayız ki Allah bu seçimlerde inşallah vatana millete hayırlı sonuçlandırsın” şeklinde konuştu.

 

‘TEŞKİLATIMIZ GAYRETLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR’

Basın mensuplarına verdikleri iftar programından dolayı onur duyduğunu söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, teşkilatlarının basın mensuplarına karşı her zaman saygılı olduğunu söyleyerek şunları ifade etti: “''Kurulduğumuz günden bugüne bizim her zaman yanımızda olduğunuz bizlere her zaman destek oldunuz. Bundan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. 24 Haziranda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyi Dulkadiroğlu ilçemizde Cumhur ittifakının Türkiye genelinde birinci olması için elimizden gelen tüm gayreti ilçe teşkilatımızla beraber göstereceğiz. Aynı zamanda yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinin Dulkadiroğlu ilçemizle en iyi oyu alması için kadın kollarımızda teşkilatlarımızla, mahalle teşkilatlarımızla ve ülkü ocaklarımızda beraber yaklaşık 1 aydan beri sahada çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarımız planlı ve programlı bir şekilde devam edecektir.”