Ünal: “Milletin terazisi hiç şaşmadı”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, milletin terazisinin sağlam olduğunu, eğer bir kusur varsa herkesin kendisinde araması gerektiğini belirterek, bu bakımdan milletin terazisinin hiç şaşmadığını söyledi.


Ünal: “Milletin terazisi hiç şaşmadı”

Ankara’da AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım toplantısının gerçekleştirilmesinin ardından AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. 26. Dönem Milletvekilleri ve 27. Dönem Milletvekili Adaylarının tek tek kürsüye çıktığı tanıtım toplantısında önemli açıklamalar ifade edildi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyonda AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Mahir Ünal, Mehmet İlker Çitil, Türk İslam Karakoç, Habibe Öçal, Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç, Celalettin Güvenç, Ahmet Özdemir ve AK Parti’ye gönül vermiş birçok vatandaş katıldı.

 

“KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ”

Düzenlenen toplantıda konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş İl başkanı Ömer Bilal Debgici 8 vekil çıkarmak için çok çalışmak gerektiğini vurguladı. Ramazan Ayı’nda salonun tıklık tıklım olduğunu ifade eden Debgici, şunları kaydetti: “Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kapı kapı dolaşacağız ve oy toplayacağız. Gece gündüz hiç durmadan çalışacağız ve Kahramanmaraş’tan 8 vekil göndermek için elimizden geleni yapacağız. İnşallah başaracağız da. Ak Parti kurulduğu günden bu yana onlarca seçim atlattık. Geçmişten bu yana emek vermiş herkes bu salonda. Onlara teşekkür ediyorum ve inanıyorum ki cumhurbaşkanlığı seçiminde de Recep Tayyip Erdoğan için en yüksek oy oranını buradan çıkaracağız.”

 

ÜNAL: “MİLLETİN TERAZİSİ SAĞLAM”

Konuşmaya daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal sürdürdü. Birlik ve beraberlik konusunda çağrılarda bulunan Ünal, milletin terazisinin sağlam olduğunu, eğer bir kusur varsa herkesin kendisinde araması gerektiğini belirterek, bu bakımdan milletin terazisinin hiç şaşmadığını söyledi.

Türkiye'nin farklı operasyonlarla düşürülmek istendiğini ancak başarılı olunamadığına dikkati çeken Ünal, 15 Temmuz'da Türkiye'nin toptan işgal edilmek istendiğini vurguladı.

'Neden Recep Tayyip Erdoğan'a saldırıyorlar' sorusunun sorulması gerektiğini dile getiren Ünal, bu sorunun cevabının anlaşılması halinde her şeyin anlaşılacağını, misyon, sorumluluk ve görevlerin de daha iyi anlaşılacağını belirtti.

 

“ABİDİK GUBİDİK İŞLERLER BİZİM İŞİMİZ OLMAZ”

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlatan Ünal, şu değerlendirmede bulundu: "Allah aşkına muhalefetin uğraşılacak ne hali var. Zaten bunlar kendi kendilerine yetiyor. Bunlar bir birine düşen, birbiriyle kavga eden ve aday yapılmayanlar 'bizi Fetöcülerin gazetesine Fetöcülerin bankasına Genel Başkan gönderdi. Genel Başkan'ın talimatıyla gittik, MİT tırları belgesini bana genel başkan yardımcısı verdi' dediler.  Bunlar bir Cumhurbaşkanı adayı çıkaracağız dediler, çıkara çıkara Muharrem İnce'yi çıkardılar, onun adını da 'Gel bakalım Muharrem' koydular. Biz bunların neyini konuşacağız. Daha ilk günden adı 'gel bakalım Muharrem' konulmuş bir genel başkan tarafından Cumhurbaşkanı adayının neyini konuşacağız. Öbür taraftan 'abidik gubidik işlerler bizim işimiz olmaz' diyen başka bir sözde genel başkan ertesi gün kendisini abidik gubidik işlerin içinde bulduk. Biz kendi gündemimize bakacağız, kendi işimize bakacağız. Biz Kahramanmaraş'a bakacağız. Biz teşkilatımıza, birlik ve beraberliğimize bakacağız."

 

“TARİH BOYUNCA HEP GÜZEL BAŞLANGIÇLAR YAPILDI”

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun destansı mücadelesine dikkati çeken Ünal, 24 Haziran'ın son dönemeç olduğunu söyledi.

Tarih boyunca hep güzel başlangıçların yapıldığını örneklerle anlatan Ünal, şöyle devam etti:

"Biz Sultan Alparslan ile çok güzel bir başlangıç yaptık. Biz Söğüt'te Ertuğrul Gazi ile dedem Osman Gazi ile Şeyh Edebali ile çok güzel bir başlangıç yaptık. Biz Cumhuriyet ile çok güzel bir başlangıç yaptık. Biz AK Parti ile çok güzel başlangıç yaptık ve bir dirilişi gerçekleştirdik. Şimdi yeni bir başlangıcın arifesindeyiz. Şimdi adeta yeni bir dönemecin, yeni bir eşiğin yanı başındayız. 24 Haziran'da Allah'ın izniyle biz cumhurbaşkanlığı seçimini kazanıp Meclisi güçlü bir şekilde AK Parti temsilcileriyle, yerli ve milli unsurlarla Cumhur İttifakı'nın milletvekilleriyle doldurursak Türkiye şahlanacak ve inşallah yükselişe geçecek. Bunu engellemek için her şeyi yapacaklar, yapıyorlar. Dolar kurunda yaptıklarına dikkat edin. Ekonomi üzerinden gerçekleştirmek istediklerine dikkat edin. Bu tür operasyonlara devam edecekler. Onlar durmayacak ama biz de durmayacağız."

Allah'ın kendileriyle olduklarına inandıklarını belirten Mahir Ünal, "Biz bütün bu mücadeleyi iktidar için vermiyoruz. Biz bu bütün mücadeleyi görev ve sorumluluğumuz için veriyoruz. Müslüman olduğumuz için veriyoruz. Mazlumların ve mağdurların yanında olmak için veriyoruz."

 

‘KENDİMİZİ FEDA ETMEYE HAZIRIZ’

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili aday listesinden ikinci sıradan kendisine yer bulan Ahmet Özdemir ise yaklaşık 16 yaşından beridir siyasi çalışmalar içerisinde olduğunu ve bütün görevlerden alnının akı ile çıktığını ifade etti. “Refah, Fazilet, Saadet ve AK Parti. Sadece 24 Şubat’tan bu yana bir boşluk söz konusu oldu ama o boşluk beni o kadar heyecanlandırdı ki rabbim neticede bugün bana bu partide hizmet etme görevini bahşetti” diyen Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tabi bu görev büyük bir sorumluluk ki ben bunun farkındayım. Önce rabbime karşı bir sorumluluğumuz var. Önce ilahi olarak rabbimize karşı sorumluluğumuz var. İyi bir Müslüman olmak, iyi bir kul olmak gibi bir sorumluluğumuz var. Beşeri olarak ta liderimize bir sorumluluğumuz var. Dünyada ki tüm umut bekleyenlerin umudu olan liderimize karşı bir sorumluluğumuz var. Partimize karşı bir sorumluluğumuz var. En önemlisi size karşı bir sorumluluğumuz var. Bunun farkındayım ve şu sözü verebilirim eğer mecliste çalışmak nasip olursa ödenmesi gereken her türlü bedel için kendimizi feda etmeye hazırız. Bizim liderimiz ülkeyi yorgun ve bitkinken aldı. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkeler arasına girdirdi. Bizim bu noktada yapmamız gereken liderimizin en yüksek oyla seçilmesi ardından partimiz en yüksek oyla seçilmesi, sonra Kahramanmaraş’ı gururla temsil etmek gibi sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışacağız.”

 

‘ZENGİNLEŞME SÜRECİ BAŞLAYACAK’

Kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili, 27. Dönem Milletvekili Adayı Celalettin Güvenç ise teşkilata bu yolda başarılar diledi. 24 Haziran’dan sonra gösterdikleri mücadelenin taçlanacağını aktaran Güvenç, “Bu süreçten sonra zenginleşme sağlanacak. Refah seviyemiz artacak. 2023 hedeflerine ulaşmak adına çok daha büyük adımlar atacağız. Bugün bu ülkenin başına bela olan terör örgütlerinden ebediyen yakamızı kurtarmış olacağız. Bu seçim bunun için önemli. Bizi dolar ile vurmaya çalışıyorlar. Bütün birbirine benzemezler bir araya geldiler. 6-7 Ekim olaylarının sorumlusu, hendek siyasetinde PKK’nın destekçisi Selahattin’i yeniden öne sürdüler. Yurtta sulh cihanda sulh konseptini ortaya koyan, konuşmalarında daha parti genel başkanı olmadan başbakan olacağım diyen Meral’i bu yüzen öne sürdüler. Sorumluluğumuzun farkına vardığımız sürece bu mazlum milletin hatırına Cenabı Hak bizi mahcup etmeyecektir. 7 Haziran sonrası kurdukları tuzağa mazlum milleti düşürdüklerinde 8 Hazirandan itibaren neler çektiğimizi, nasıl korku dolu rüyalar gördüğümüzü sizler gördünüz. Bu defa halkımızın yanılmasına fırsat vermeyeceğiz. Teşkilatlarımız ile el ele gönül gönüle, ev ev gezeceğiz. Başımız dik gururla halkımızın yanındayız. İşçimiz için emeklimiz için çalışanımız için çocuklarımız için refah seviyemizi kat kat yükselttik. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkesiyiz, rahatsızlıkları da bunlardandır” diye konuştu.

 

‘AK PARTİ DAVA PARTİSİ’DİR’

AK Parti’nin dördüncü sıradan aday gösterdiği İmran Kılıç ise, Meclis’te kendisinin her zaman Kahramanmaraş adına çalıştığını dile getirdi. “Medeniyetimizin bugünkü temsilcisidir” diyen İmran Kılıç, şu görüşlere yer verdi: Bendenize gelince aynı zamanda 26 dönem Kahramanmaraş milletvekili olduğum için ne yaptığım hakkında huzurunuzda bir hesap vermem gerekiyor. Bir milletvekilinin temel görevleri vardır. Bunlar komisyonlarda yasama faaliyetlerine katılıp devletin çarkının usulünce dönmesine katkı sağlamaktır. İlin yatırımlarını dosyası elinde takip etmek ki ‘neler yapıldı, neler planlanmıştır, ihale aşaması, ulaşım, eğitim sağlık gibi alanlarda ilimizi ilgilendiren ne gibi yatırımları var’ bunların takip edilmesi halkın hatırının korunması. İki farklı komisyona üyeyim ve yasama faaliyetleri çerçevesinde bir kez bile devamsızlığım yoktur. Mecliste kendi grubum içinde en çok söz alıp konuşan milletvekiliyim.”

 

‘GURUR DUYUYORUM’

Kahramanmaraş’ın en dinamik isimleri arasında yer alan ve beşinci sırada kendisine yer bulan Mehmet Cihat Sezal ise kürsüde şunları dile getirdi: “. Bugün itibariyle Allah bana milletvekilliği adaylığı nasip etti. Herkese bildirmek isterim ki cumhurbaşkanımızla aynı yolda yürümekten gurur duyacağım.

Ben 38 yaşındayım ve bu yaşıma kadar bu şehirdeydim. Okulumu okudum ekmeğimi kazandım. Elimden geldiği kadar bu şehrin sorunlarıyla ilgilenmeye çalıştım. İnşallah bundan sonrada elimden gelen gayreti ve titizliği göstermeye çalışacağım. “

 

‘İNSAN HAKLARI BENİM İÇİN ÖNEMLİ’

Ak Parti Kahramanmaraş 6.sıra milletvekili adayı Habibe Öçal yaptığı konuşmada “Ülkemizin geçirdiği süreçler hepimizin malumudur. Özellikle benim gibi orta yaş ve üstü ülkemizin anti demokratik dönemlerden nasıl geçtiğine tanıklık etmişlerdir. Hayatımın 27 yılı bu karanlık dönemlerde mücadele etmekle geçti. Tüm o mücadeleler de yine karakterimin oluşmasında ve tecrübe kazanmamda önemli bir etkendir. Özellikle İnsan hakları konusunda çok titiz davrandım. STK’larda görev aldım ve görevlerimi de en iyi şekilde yerine getirdim. Bilinmelidir ki bu tecrübelerimin tamamını burada şehrime ve milletime sunmak için buradayım” diye konuştu.

 

‘DAVA BİZİM İÇİN AŞK’

7. Sıra adayı Türk İslam Karakoç ise dava konusuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine verdiği görev için onur duyduğunu aktaran Karakoç, “Recep Tayyip Erdoğan’a bağlılığımız da sonuna kadardır. Onun dışında AK Partide Mahir Ünal’ından Erkoç’a kadar hepimiz bir ve birlik içindeyiz. Kimse bu birliği ve beraberliği bozamayacak. Kahramanmaraş’ta da 8 vekili alıp Türkiye’nin en yüksek oy ortalamasıyla seçimlere damga vuracağız” dedi.

 

‘ÇALIŞMALAR SÜRECEK’

Kürsüye son olarak ise AK Parti Kahramanmaraş 8.Sıra Adayı Mehmet İlker Çitil geldi. Çitil konuşmasında şu cümleleri öne çıkardı: “2015 Haziran’ından itibaren de şöyle kısa bir değerlendirme yapacak olursak tam demokrasinin oturmaya başladığı basın ve kişisel özgürlüğün oluştuğu vesayet sisteminin büyük oranda kalktığı bir dönemde terör hortlatıldı. PKK ile başlayan süreç PYD, DEAŞ ve FETÖ ile devam etti. Bunların hepsi ülkemizin birlik ve beraberliğini engellemek, refah seviyesinin yükselmesi ve kendi kabuğundan çıkması nedeniyledir. Ülkemizin Ortadoğu da Avrupa da ve dünyada söz sahibi olmasından rahatsızlık duyan dış mihrakların ve iç mihrakların birlikte oluşturduğu bir baskıdır.”