Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisi Açıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği desteğiyle yaparak hizmete sunduğu Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisleri telekonferans sistemi ile hizmete açıldı.


Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisi Açıldı

Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesislerinde gerçekleştirilen programa Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayları Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Türk İslam Karakoç ile Mehmet İlker Çitil, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Telekonferans sistemi ile Başbakan Binali Yıldırım ve Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki’nin eşliğinde Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisi hizmete açıldı.

Açılış sonrasında gazetecilere bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Bu atıksu arıtma tesisi şehrimiz adına çok önemli bir yatırım oldu. Çünkü biz Büyükşehir olduktan sonra bazı projeler için fonlara başvurduğumuzda bu şehrin atıksu arıtma tesisi var mı, çevreci bir şehir mi diye önümüze çıkmaktaydı. Bundan dolayı da biz üzülmekteydik.

Hamd olsun Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, sayın bakanımızın ve milletvekillerimizin desteği ile bu tesisi şehrimize kazandırdık. Bunun haricinde sanayi tesislerinin atıklarıyla ilgili sayın Valimiz ve sayın bakanımızla birlikte çalışmalar yapmaktayız. Aksu Nehri ve Sır Barajı’nı kirleten fabrikaların da atık su arıtma tesislerini daha modern hale getirip ortak bir noktada toplamak amacıyla hızlı bir şekilde çalışmaktayız.  Ayrıca Elbistan ilçemizin de atıksu artıma tesisi ile ilgili ihalesi var. Bu da çok önemli, en az burası kadar bir tesis ve Ceyhan Nehrini tertemiz hale getiriyoruz. Afşin’e yaptık, Türkoğlu’na, Pazarcık’a yaptık. Elbistan’ın ki de ihale edilmesinin ardından Ilıca bölgemize ve Tekir bölgemize de yapacağız.  Ceyhan Nehrimizi tertemiz bir hale getireceğiz. Çevreci bir anlayışla Ceyhan Nehrimiz Kahramanmaraş sınırları içerisinde pırıl pırıl akacak.  Çevre ve temizlik konusunda çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise yaptığı açıklamada: "Büyükşehir Belediyemizin Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte yaptığı bu tesis Kahramanmaraş için hayati öneme sahip. Biz eğer enerjide geri dönüşümü, çevrede geri dönüşümü, suda geri dönüşümü, çöpte geri dönüşümü sağlayamazsak bu tabiatı tükettiğimiz anlamına gelir. O yüzden bu hizmet sürdürülebilir çevre açısından son derece önemlidir. Seçim beyannamemizde de biz buna özel bir önem verdik” dedi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise yaptığı açıklamada bu atıksu arıtma tesisinin en önemli özelliğinin belediyeler ile merkezi hükümet arasında iyi bir koordinasyonun göstergesi olduğunu ifade etti.

Açıklamaların ardından protokol mensupları arıtma tesisi laboratuarında yapılan çalışmaları yerinde incelediler.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN