Bakan duyurdu! 30 bin kişi alınacak

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, '18 bin hemşire, sağlık teknisyeni, teknikeri olmak üzere 30 meslek grubundan alım yapıyoruz. 9 bin kişi bir ay önce aldık, 19 bin de sağlık işçisi alacağız. Önümüzdeki günlerde ilana çıkıyoruz, bu yıl 12 bin de doktor alıyoruz, kadromuza dahil ediyoruz.' dedi.


Bakan duyurdu! 30 bin kişi alınacak

Bakan Demircan, Çorum Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en başarılı olduğu alanlardan birinin sağlık olduğunu ve birçok ülke için Türkiye'nin örnek teşkil ettiğini söyledi.

Demircan, şöyle devam etti:
"Sadece binaları, mekanı yenilemekle kalmıyoruz. Türkiye'nin ciddi hekim açığı vardı. Hala da var. Bunları inşallah tamamlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu sene 56 bin sağlık personeli, doktor, hemşire, sağlık çalışanı, teknisyeni, teknikeri ve sağlık işçisi... Şu an ilanda ÖSYM'de, 18 bin hemşire, sağlık teknisyeni, teknikeri olmak üzere 30 meslek grubundan alım yapıyoruz. 9 bin kişi bir ay önce aldık, 19 bin de sağlık işçisi alacağız. Önümüzdeki günlerde ilana çıkıyoruz, bu yıl 12 bin de doktor alıyoruz, kadromuza dahil ediyoruz."