Sağlıkçı erken emekli olacak

Sağlık- Sen’in ev sahipliğinde düzenlenen sahur programına katılan Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu sağlıkçıların 4 yıldır beklediği yıpranma payıyla ilgili 'Metin hazır, her şeyiyle tamam' dedi.


Sağlıkçı erken emekli olacak

Doktorların, ebelerin, hemşirelerin kısacası sağlıkçıların 4 yıldır beklediği yıpranma payı ile ilgili somut adım yakında atılacak. 2016’daki tasarı beklentileri karşılamamıştı. Ardından 15 Temmuz darbe girişimi ve terör patlak verince yıpranma rafa kalkmıştı. Düzenleme geçen yılki ‘Tıp Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla tekrar gündeme gelmişti.

HER ŞEY TAMAM
Erdoğan, o gün “Yıpranma sözüm vardı. Yasayla bunu çözeceğiz. Konunun bizzat takipçisi olacağım” demişti. Aradan geçen sürede yasal düzenleme yapılamadı. Ancak sağlıkçının hasret kaldığı yıpranma düzenlemesi çok yakında hayata geçecek. Sağlık- Sen’in ev sahipliğinde düzenlenen sahur programına katılan Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Metin hazır, her şeyiyle tamam” dedi.

SEÇİMDEN SONRA HEMEN
Bakan Sarıeroğlu şöyle devam etti: “Sağlık Bakanımız bütüncül bir yasa hazırlama isteğindeydi. Ancak çok ani bir seçim gündemiyle karşı karşıya kaldık. 24 Haziran’dan sonra inşallah yapacağımız yasal düzenlemeyle artık hayata geçirmiş olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Bunu da ilk kez bugün burada açık ve net olarak ifade ediyorum.'