Büyükşehir Meclisi 12 Haziran’da Toplandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı oğlana genel toplantısını 12 Haziran 2018 Salı günü gerçekleştirdi.


Büyükşehir Meclisi 12 Haziran’da Toplandı

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi gündemindeki maddeleri görüşerek karara bağladı.

Gündem dışı olan maddelerin gündeme alınmasına ilişkin yapılan oylamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemi 1. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının  Kahramanmaraş Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçeleri sınırlarında toplu taşıma hizmetlerinin devamının sağlanabilmesi açısından ihtiyaç duyulan  %3,125 HPRS hissesinin ihale yoluyla satışı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 2. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının  11 ilçede tüm halkımız için gerçekleştireceği sportif etkinliklerde ve yaz spor okullarında, tesis kullanımı, antrenör çalıştırılması ve birlikte etkinlik yapılması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  ile protokol yapılması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonu – Eğitim Kültür Gençlik Ve Spor Komisyonu havale edildi.

Gündemin 3. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Cadde, Sokak isim değişikliği ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 4. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının “Yeni Kadro ihdası” ve “Dolu Kadro Değişikliği” ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesinden 7.’ci maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Gündemin 8. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının Sütçü İmam Üniversitesi ile Büyükşehir Belediyemiz arasında Kahramankart Dolum Noktasının kurulması ve işletilmesine ilişkin protokol ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9. ve 10. Maddelerindeki teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 11. Maddesinden 50. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 51. Maddesinde Ak Parti Grup Başkanvekili Fatih KİRAZ’ın Kaski Genel Müdürlüğü asfalt yama yapılması konusunda Belediye Başkanımıza protokol yapma yetkisi verilmesi hususunda karar verilmek üzere teklifin gündeme alınması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyonlardan gelen raporlarını görüşülmesine geçildi.

Komisyon raporlarının görüşülmesinin ardından meclise katılamayan meclis üyelerinin izinli sayılmasına ilişkin teklifin görüşülmensin ardından Meclis Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci bir sonraki oturumun 18 Haziran 2018 Pazartesi günü yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.