Altın Düşüşe geçti... Vatandaşın yüzü güldü!

Altın fiyatları düşüşe geçti. Vatandaşların yüzü gülmeye başladı. Altının gram fiyatlarının kaç liradan işlem gördüğü merak edilirken, yatırımcıların her gün merakla takip ettiği altın fiyatlarının son durumunu araştırdık.


Altın Düşüşe geçti... Vatandaşın yüzü güldü!

Altının gram fiyatı, yeni haftaya düşüşle başlamasının ardından önceki kapanışa göre düşerken 185.3  liradan işlem  görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 302 lira, Cumhuriyet altını  da 1.227 liradan satılıyor.

Altının son durumunu Kahramanmaraş'ta ki kuyumcu esnafları ile birlikte değerlendirdik. Gazetemize açıklamalarda bulunan Kuyumcu Esnafı Erol Çapar, ''Altın ile ilgili daha da yükselecek diye konuşuluyor ama şuan düşüşte'' dedi. Özellikle 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri sonrasında altın fiyatlarında ki düşüş dikkat çekerken, bu durumun esnafı nasıl etkilediğini belirten Çapar, ''Seçim sonrasında düşüş oldu ve buda bizleri olumlu yönden etkiledi. Gram altın şuan da 184 TL, önceden 198 TL’ydi. Yaz ayı dolayısıyla düğün sezonu geldi. Vatandaşlar takı takarken hediyelik bileziklere , çeyrek altınlara, tam altına yönelen çok az kişi var. Fiyatların yüksek olması da tercihlerini genelde etkiliyor.'' dedi.

Kuyumcu esnaflarından Ömer  Yönder ise şöyle konuştu; ''Yüksek olan fiyatlar tercihleri etkiliyor bundan dolayı en küçük şeyler alınıyor. Örneğin burma, altın set gibi fiyatı ve görüntüsü yüksek olan ürünlere talep fazla olmuyor ama çeyrek gram altınlara talep daha fazla. Bütçeye göre altın alınıyor. Fiyatlar biraz daha düşürülse bizim için iyi olacak ve talep artacak ama düşmesinden çok bir karar da durulsa bu herkes için çok iyi olacak'' dedi.

Seçimin ardından altın fiyatların da bir gerileme olduğunu belirten Ayhan Alıcı, ''Seçimden sonra altın fiyatlarında bir gerileme oldu. Bu insanlarda belirsizliğe yol açtı. Düşer mi düşmez mi diye bu bir netliğe dökülse çok iyi olacak. Seçim sonrası öncekine göre alım satım oldu ama az oldu. Seçimden önce daha kötü bir durumdaydık hiç alan yoktu. Yine de şuan öncekilere göre idare ediyoruz'' ifadelerine yer verdi.  

Yüksek fiyatların vatandaşların tercihlerini etkilediğini belirten Fatih Çayır, ''Yüksek fiyatlar dolayısıyla çok fazla etkiliyor küçük altınlara gramajlara yöneliyor insanlar. Örneğin önceden 3 bin TL ye set bulunabiliyordu fiyatların düşük olmasından dolayı şuanda setlerin fiyatları ortalama  6 bin- 7 bin TL arasında bundan dolayı da alımlar düştü'' dedi.