İntihar ettiğine inanmıyoruz

Çankırı Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi olan Seda Güney’in Geçtiğimiz Mayıs ayında kaldığı yurdun 7’inci katından zemine çakılarak ani ölümü ailesini harekete geçirdi. Medya organlarında intihar olarak geçen haberlerin aileyi çok üzdüğünü belirten Aile Avukatı Şule Yıldız Gül, ailenin olayın intihar olduğuna inanmadıklarını ve karanlıkta kalan sorulara cevap arayacaklarını söyledi.


İntihar ettiğine inanmıyoruz

Geçen yıl girdiği üniversite sınavında tercihini Çankırı Üniversitesinden yana kullanan Seda Güney, Fen Fakültesi Matematik Bölümüne kaydını yaptırdı. Kalacak yerini de üniversitenin Uluyazı Kampusunda bulunan KYK’ya ait yurtta ayarlayan Seda Güney Mayıs ayında kaldığı yurdun 7. Kat yangın merdivenlerinden zemine çakıldı. Evine gelecek gün yaşamını yitiren Seda Güney’in ailesi kızlarının intihar ettiğine inanmayarak soruşturmayı takip ettirmek için Gül Hukuk Bürosunun genç avukatlarından Şule Yıldız Gül’ü tuttu.

SAVCILIK ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ BULDU

Aile Avukatı Şule Yıldız Gül ise soruşturmanın seyrini değiştirecek açıklamalarda bulundu. Şuan soruşturmanın devam ettiğini ve Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığının Seda’nın ölümünü şüpheli bulduğunu belirten Gül, otopsi ve BTK raporlarının beklendiğini belirtti.

Seda’nın ölümüyle ilgili tüm karanlıkta kalan sorulara cevap arayacaklarını ve soruşturmaya delil sunmak için sık sık Çankırı’ya gidip geleceklerini belirten Gül Hukuk Bürosunun Genç Avukatlarından Şule Yıldız Gül, Türkoğlu’nda yaşayan ailenin Seda’nın intiharına kesinlikle inanmadıklarını, intihar olsa bile buna iten şeyin ne olduğunu bilmek istediklerini belirtti.

Avukat Gül soruşturma ile ilgili şu bilgileri paylaştı; “Türkoğlu’nda çok çalışarak kazandığı Çankırı Üniversitesine kayıt oluyor. Birinci sınıf öğrencisi olan bu kızımızın kaldığı yurdun 7’inci katındaki yangın merdivenlerinden kendini aşağıya bıraktığı iddia ediliyor.

DÖNÜŞ BİLETİ ALDIĞI GÜN ÖLDÜ

Bize göre enteresan olan; öğrencinin Türkoğlu’ndaki evine gelmek için otobüs bileti aldığı gün intihar etmesi. Saat 18.30’da kalkan otobüse bilet alıyor. Aynı gün saat 14.00 gibi öğrenci Türkoğlu’ndaki babasını arayarak ‘Baba Kahramanmaraş’a geleceğim valizim yok, çıkıp valiz alacağım’ diyor. Öğrenci saat 14.05’te yurttan çıkıyor, 7 dakika sonra valiz almadan yurda tekrar giriş yapıyor. Niçin 7 dakika sonra tekrar giriş yapıyor, yolda birimi arayıp geri döndü, yolda bir şeyle mi karşılaştı onu bilemiyoruz. Yurda girdikten sonra bir daha yurttan çıkmıyor.”

4 YIL ÖNCEDE BENZER OLAY YAŞANMIŞ

Kamera kayıtlarının mutlaka olması gerektiğini dile getiren Avukat Şule Yıldız Gül, aynı yurtta bundan 4 yıl önce de Seda Güney gibi bir kız öğrencinin hiçbir neden yokken aynı şekilde aşağıya atıldığını veya atladığını belirterek o kızın şuan konuşma ve yürüme yeteneğinin olmadığını felçli şekilde hayatını sürdürdüğünü ifade etti.

Bazı basın kuruluşlarının Seda’nın ölümüyle ilgili ‘intihar etti, canına kıydı’ şeklinde haberler geçtiğini oysa olayı kesin intihar gösterecek her hangi bir bulgunun bulunmadığını dile getiren Aile Avukatı Şule Yıldız Gül; “dosyayı aldıktan sonra Çankırı’ya giderek soruşturmanın detaylarını öğreneceğim. Ailenin aktardığına ve eldeki bulgulara göre olayın intihar olduğunu düşünmüyoruz. İntihar etti şeklinde haber yapan basın kuruluşlarıyla da hukuki mücadele vereceğiz.” Diye konuştu

ÖĞRENCİNİN CEP TELEFONU KİMDE VE NEREDE

Seda’nın öldüğü gün ailesiyle yaptığı telefonun ses kayıtları olduğunu ve kayıtlara göre öğrencinin çok neşeli ve çok mutlu olduğunun belirlenebileceğini de belirten Avukat Şule Yıldız Gül şöyle konuştu; “öğrencinin babası trafik kazası geçiriyor, babasını arayıp; ‘baba bugün ben geleceğim ve sana 1 ay ben bakacağım daha iyi olacaksın, hiç merak etme’ diyor. Neşeli şekilde anneyi arıyor, anneye ‘babamı bir gün daha idare et, bugün ben geliyorum, ben çok iyi bakacağım’ diyor. Şuan öğrencinin hala telefonu kayıp, yurdun veya olayın olduğu yerin hiçbir yerinde cep telefonu yok. Aileye teslim edilen eşyalar arasında laptop var, birkaç flaş bellek var, öğrencinin eşyaları var fakat cep telefonu yok. Olayın olduğu andan sonra öğrencinin kuzeni Seda’nın ne zaman geleceğini merak ederek arıyor ve Seda’nın telefonu 3-4 saniye açıldıktan sonra cevap verilmeden kapatılıyor. Bu öğrencinin cep telefonu kimde ve nerede?”

YURDA POLİSLERİ ANNE GÖNDERİYOR

Olayın yaşandığı günün akşamında Kahramanmaraş’a gelmek üzere otobüse binmesi gereken kızı Seda Güney’e ulaşmaya çalışan ve ulaşamayınca da KYK yurdunu arayan anne Cennet Güney’e yurt görevlileri tarafından bilgi verilmediğini de aktaran Avukat Gül, Anne aradığı zaman yurttaki görevlilerin ‘şuan müsait değiliz, sonra arayın, burası yoğun, vardiya değişikliği yapıyoruz bir saat sonra arayın’ şeklinde cevaplar aldığını belirtti. Sonra Anne Cennet Güney’in Çankırı’daki polisleri arayarak kızına ulaşamadığını beyan etmesi sonrası yurda polis ekiplerinin geldiğini dile getiren Avukat Gül, “öğrencinin aramasıyla polis ekipleri direk KYK yurduna gidiyor. Öğrencimizin yakın arkadaşı olan Sevcan adında bir kız öğrenciye ulaşılıyor. Sevcan polislere; ‘belki yangın merdiveninin arka tarafındaki bahçeye düşmüş olabilir’ diyor. Sevcan olayın yaşandığı gün babası tarafından alınarak memleketine götürülüyor. Şimdi Sevcan’a da ulaşmaya çalışacağım.”

KİMSEYİ SUÇLAMIYORUZ, OLAYI AYDINLATMAK İSTİYORUZ

Savcılığın raporunda da olayın şüpheli ölüm olarak geçtiğini vurgulayan Gül, hiç kimseyi suçlamadıklarını her şeye şüphe ile yaklaşmak zorunda olduklarını da belirterek cevaplanması gereken soruların peşine düştüklerini kaydetti.

Avukat Gül, otopsi raporunun ellerine ulaşmadığını ve ön otopsisinde öğrencinin hiçbir yerinde ne darp ne de çizik izine rastlanmadığını, 7’inci kattan düşen bir insanın vücudunda daha büyük tahribatlar olabileceğini hatırlattı.

5 SAAT YERDE YATAN CESEDİ KİMSE FARK ETMEZ Mİ?

Olayı detayları ile araştırmak ve ifadeleri görmek için Çankırı’ya giden Avukat Gül, dava çerçevesinde yurt müdürü ile görüşeceğini, kamera kayıtlarında nelerin olduğunu, arkadaşlarının nasıl ifade verdiklerini göreceğini belirterek; “Sevcan, öğrencimizin en yakın arkadaşı ve öğrencimizle ilgili tüm konuları biliyor olabilir. Fakat Sevcan hiçbir şey söylemiyor. Aile kesinlikle olayın intihar olduğuna inanmıyor. İntihar olsa bile kızını buna sürükleyen nedenin ne olduğunu bilmek istiyor. Düşünün 2 bin öğrenci kapasiteli yurtta öğrenci 7’inci kattan aşağıya zemine çakılıyor ve 5 saattir kimsenin haberi olmuyor. Bu bence mümkün değil. Binanın üçüncü katında bulunan kamera kaydında pencereden kâğıt gibi yere bir şey düştüğü görülüyor. Kamera kayıtları yok edildiyse, yurdun bir ihmali varsa tabiki üzerine gideceğiz. Seda’nın telefonu ortada yok, en son kiminle konuşmuş, nerede sinyal almış bunların hepsini araştırıp ortaya çıkartacağız.

OLAY GÜNÜ SES KAYITLARIMIZ MEVCUT

Aile her şeye inanıyor fakat kızının intihar edeceğine inanmıyor. Akıllı telefonlara uyan bir program var, indiriyorsunuz, konuşma kayıtları, mesajlar, Watshapp konuşmaları ve kayıtlar 1 yıl boyunca arşivleniyor. Öğrencinin ilk üniversiteye gittiği günden itibaren annesiyle, babasıyla ve ailesiyle yaptığı görüşmelerin hepsi kayıtlı. Bu kayıtlarda ise en küçük intihar etmesi gerekecek bir eylem yok, bunların hepsini delil olarak sunacağım.” (KAYNAK: KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN GAZETESİ)