Kahramanmaraş’ta AFAD’a yeni hizmet binası yapılıyor

Kahramanmaraş’ta, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne tam donanımlı eğitim kampusu ve yeni hizmet binası yapılıyor.


Kahramanmaraş’ta AFAD’a yeni hizmet binası yapılıyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş İl Müdürü Zafer Özcan, bakanlıkça yatırım programına alınarak inşaatına başlanan yeni hizmet binası ve eğitim kampusunun 2019 yılı Ocak ayında tamamlanacağını söyledi.

Zafer Özcan, yeni binanın Necip Fazıl Şehir Hastanesi binasın hemen arkasında bulunan 100 dekarlık arazi üzerine kurulduğunu, tesisin içerisinde hizmet binasının yanı sıra eğitim için yüzme havuzu ve tırmanma kulelerinin yer alacağını belirtti.

Konuyla ilgili bilgi veren Özcan; “Şuan mevcut bulunduğumuz bina vali kampusunda eski adliye binasında. Acil bir durum ve afet anlarında ilk müdahale eden bir kurumuz. İnsan hayatının kısa sürede etkilendiği afet ve acil durumlarda bizim müdahale etmemiz lazım. Takdir edersiniz ki kurumumuz şehir merkezinde. Şehir merkezinde oluşan trafik nedeniyle de bazı sorunlar yaşıyoruz. Buradaki personellerimizin daha çok eğitim yapabileceği ve daha geniş eğitim alabileceği alanların olması gereken bir kurumuz.  Sağ olsun sayın Valimiz, sayın AFAD Başkanımız ve AFAD’tan sorumlu Bakanlarımız bu konuda bizlere destek çıktılar, şehrimizin Antep yolunda, Necip Fazıl Şehir Hastanemizin hemen arkasında 100 dönümlük bir bölgede güzel bir Kampus kuruluyor. Bizim hem hizmet binamız olacak hem arkadaşlarımızın eğitim alanları olacak. Trafiğe gün boyu açık olan bir Lokasyona sahip olacak. Kampusumuz de ayriyeten bir yüzme havuzumuz olacak. Bu havuzda arkadaşlarımız dalış eğitimi görecekler. Tırmanma kuleleri olacak. Orada arkadaşlarımız kendilerini dağcılık konusunda geliştirecekler. Bu binamızda gönüllülerimizde eğitim alacaktır. Personellerimizin hepsi kendi dallarında profesyonelleşecekler. Binamız ocak ayı itibariyle hazır olacaktır.” diye konuştu.

Türkiye’nin afet riski yüksek bir ülke olduğuna dikkat çeken Özcan, yaşanacak olası afetlerde halkın en az 2-3 saat olaylarla baş başa kaldığını hatırlattı.

Bu durumun vatandaşlara verilen afetle mücadele eğitimleriyle en asgariye indirilebildiğini vurgulayan Özcan, “Halkın o an en yakın kurtarıcıları çevresindeki vatandaşlardır. Bu yüzden ne kadar çok gönüllüye eğitim verirsek o kadar çok kurtarıcımız olur.” dedi.  

Özcan; “Ülkemiz afet sel tehlikesi yüksek olan bir ülke. Dünyanın hiçbir yerinde afet olduğu anda arama kurtarıcı olay yerinde olamaz. Halk afetle en az 2-3 saat baş başa. Dünyanın hiçbir yerinde kurtarma ekipleri sıfırınca saniyede afet zadeye ulaşamaz.  Halkın o an en yakın kurtarıcıları çevresindeki vatandaşlardır. Bu yüzden ne kadar çok gönüllüye eğitim verirsek o kadar çok kurtarıcımız olur.

Burada önemli olan bu eğitimli gönüllülerimizle bir olarak afet olayında çalışabilmemiz. Gönüllüler bizim başımızın tacıdır. Gönüllüler bizim için çok ama çok önemliler. AFAD başkanlığımızın gönüllülerle ilgili bir çalışması ve yasası var. İnşallah bu yasa çıkarsa belki maddi anlamda olmasa da manevi anlamda onure edebiliriz.” ifadelerini kullandı.