İmar Barışına kaç başvuru yapıldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışı için 3.78 milyon kişinin başvurduğunu ve 1.35 milyar TL ödendiğini belirtti.


İmar Barışına kaç başvuru yapıldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Kurum, "İmar barışına 3 milyon 780 bin vatandaş müracaat etmiş. 1 milyar 350 milyon para ödemiş. 31 Ekim’e kadar başvuru var. 31 Aralıka kadar ödeme son. Ciddi bir talep var. Yıl sonuna kadar birçok vatandaş bu projeden yararlanacak. Bir taraftan da sahada ekiplerimiz tespitlerini yapıyorlar." dedi.

'BEKLENTİMİZ 40-50 MİLYAR SEVİYESİNDE'
Mehmet Kurum, "İmar barışı rakamları tatmin edici mi?" sorusunu şöyle cevapladı:
"İmar barışından beklentimiz 40-50 milyar seviyesinde. Açıkçası parasal beklentiden çok yaklaşık 13 milyon vatandaşı ilgilendiriyor. Kaçak bina üzerinde yaşamalarını ilgilendiriyor. Öncelikle bu sorunu çözüyor olacağız. Bizim buradan bir gelir elde ediyor olmamız da önemli. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz desteğinde indirime gitti. 1,33’e düşürüldü. Vatandaşa destek olma noktasında faiz desteği yapıldı. Yüzde 80 civarında faydalanacağını düşünüyorum. Son imar barışı. Bir daha af çıkmaması noktasında biz şehirlerde bu çalışmaları başlatıyor olacağız." (Paralimanı)