Bide bunlar çıktı başımıza!

Kahramanmaraş'ta girdiği fabrikadan 200 kilo ağırlığındaki tencere kalıplarını çaldığı iddia edilen Murat A. (30) polis tarafından yakalandı. Mahkemece tutuklanan şüphelinin piyasa değeri 25 bin lira olan kalıpları hurdacıya 3 bin liraya sattığı ortaya çıktı.


Bide bunlar çıktı başımıza!

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından bir fabrikadan yüklü miktar tencere kalıbı çalan kişiler yakalandı.

Alınan bilgiye göre Olay Cumartesi günü gecesi Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Karacasu Mahallesinde meydana geldi. Kimliği meçhul hırsızlar tarafından bir fabrikanın çelik tencere imalathanesi bahçe tellerini kesilip, iş yerinin havalandırması için açılan kapının asma kilidi kırılarak içeriye girmişler.

İşyeri imalathanesine giren hırsızlar, toplam 7 adet 200 kg civarında maddi değeri 25 bin TL olan sarı pirinç tabir edilen büyük tencere kalıplarını çalıp kayıplara karıştığı öğrenilirken, Olayla ilgili araştırma yapan hırsızlık büro amirliği ekipleri iş yerinde ve geçiş güzergahında kamera araştırması yaptı. İş yerine başlarında şapka takılı iki şüpheli şahsın girdiği, olayı gerçekleştirdikten sonra marka ve modeli belli olmayan bir araçla uzaklaştıkları tespit edildiği öğrenildi.

Polis ekipleri yaptığı araştırmada, plaka tanıma sisteminden geçen araçları inceledi. Aracın 10 plakalı Renault megane araç olduğunu ve aracın kiralık olduğunu tespit eden ekipler, aracı kiraladığı tespit edilen 32 yaşındaki Samet B. ile kamera görüntüsüne takılan 30 yaşındaki Murat A. yakaladı. Sabıkalı olduğu da belirlenen iki şüpheli gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Çalınan pirinç tencere kalıpları odun ambarında bir depoda eksiksiz şekilde ele geçirildi. Şüphelilerin çalıntı malzemeleri değerinin 10 katı aşağıya 3 bin TL ye bir başka kişiye sattığı tespit edildi. Kısa sürede hırsızlık malları ele geçiren polis ekipleri, tencere kalıplarını sahibine teslim etti.

Samet B. Sevk edildiği mahkemece adlı kontrol denetimine alınırken, hırsızlık yaptığı tespit edilen Murat A. tutuklandı. Hırsızlık olayındaki ikinci şüpheliyi yakalama çalışması devam ediyor.