Görücü usulü evlilikler uzun sürüyor!

Toplumun yapı taşlarından olan ve insanların mutlu bir gelecekle birlikte aile kurmak için yaptıkları evliliklerin uzun sürmemesi ve çok sık yaşanan boşanma olayları ile ilgili Avukat Kemal Yavuz, önemli açıklamalarda bulundu.


Görücü usulü evlilikler uzun sürüyor!

Evliliğin çok ciddi bir olgu olduğunu ve hayatlarını birleştirmek isteyen insanların dikkat etmesi gereken önemli noktaları anlatan Avukat Kemal Yavuz, evlenecek çiftlerin hemen karar vermemeleri gerekiyor. Arkadaşken evlenen çiftlerin erken boşandığını ve görücü usulü evliliğin daha sağlıklı olduğunu gözlemleyebildiklerini ifade etti.

Hayatlarını birleştirmek isteyen gençlerin ani karar vermemeleri ve aile baskısına dikkat etmesi gerektiğini belirten Kemal Yavuz insanların sevgiden çok saygıya önem vermeleri gerektiğinin altını çizerek şu şekilde konuşmaya devam etti:  “Boşanmalar genellikle evliliğin ilk yedi yılı içerisinde gerçekleşiyor.  Yedi yıldan sonra oluşan boşanmalar genelde olağan üstü durumlarla ilgili oluyor.  Aldatma, sadakatsizlik ve diğer olaylar, kronikleşmiş uzlaşmazlıklar boşanma sebebi oluyor.  Evliliğin ilk yıllarında taraflar arasında uyumsuzluklar var ise bu ortaya çıkıyor. İlk yıllarda ailelerinde uyumsuzluğu evlilik birliğine yansıyor ve aileler arasındaki ilişkilerdeki uyumsuzluklar, irtibatsızlıklar, dengesizlikler,  sorun olarak evliliğe yansıyor. Ailelerin evlilik birliğini şekillendirmemesi gerekir. Maalesef ülkemizde ve şehrimizde ailelerin ilişkileri doğrudan evliliğe yansıyor o da olumsuz sonuçlanabiliyor.”

Boşanan çiftlerin evlilik öncesi en çok yaptığı hataları Avukat Yavuz şu şekilde anlattı: “Evliliğin ilk 3 yılı içerisindeki boşanmalar toplam boşanmaların neredeyse yarısı kadar. Boşanmalara neden olan en önemli unsurlar tarafların birbirilerini yeteri kadar tanımadan evlenmeleri, evlilik öncesi verilen vaatlerin yerine getirilmemesi, yetişme tarzı ve alt kültürdür.”

 

“AİLELER GENÇLERİ RAHAT BIRAKMALI”

Avukat Kemal Yavuz, görücü usulü ile yapılan evlilikte ailelerin gençleri rahat bırakması gerektiğini ve birbirlerini iyi tanımaları için gerekli süreyi vermelerini belirti. Aynı zamanda tarafların kültürel açıdan ve mizaç olarak uyum içinde olması gerektiğini dile getiren Yavuz:  “Tarafların ilk zamanlardaki yaşadıkları duygusal yakınlıkla, duygusal ilgi evlilik içerisinde çok değişken oluyor. Dolayısı ile daha duygusal bir zeminden çok daha realist bir zemin sağlam bir evlilik için çok daha önemlidir. Çünkü evlendikten sonra hayal kırıklığı yaşanıyor.” dedi.

Son olarak gençlere tavsiyelerde bulunan Yavuz, sözlerine şu şekilde nokta koydu: “ Eşler sevgiden çok saygıya ihtiyaç duyuyor ve saygıyı ihmal etmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü sevgi zamanla gelişip çoğalabilir. Eşler birbirlerine saygı çerçevesinde yaklaştığı sürece mutlu ve huzurlu bir ömür geçireceklerdir.”