Avrupa’nın En Çok Satanı 2018 Nissan Leaf!

Avrupa’da en çok satış yapan elektrikli otomobil Nissan’dan çıktı. Nissan’ın Leaf modeli altı aylık süreçte en çok satılan elektrikli otomobil olmayı başardı.


Avrupa’nın En Çok Satanı 2018 Nissan Leaf!

Avrupa’da 2018 yılının ilk 6 ayında en çok satış yapmayı başaran elektrikli otomobil 2018 Nissan Leaf! Bu yılın ilk aylarından hazirana kadar kabul gören dönemde 18 bini aşkın Leaf’in sahiplerine teslim edildiği duyuruldu. Ekim 2017’de 3. nesili çıkış yaptığından beri 37 bini geçen Leaf satışı yapıldı.


Aracın en çok tercih edilen modellerden biri olmasının kaynağında sürüş yardım teknolojileri, çevresel duyarlılığı ve dış tasarımı yatıyor. 2018 senesinin en çok satış rakamına ulaşan elektrikli otomobili NISSAN Leaf, 40kw/saatlik bataryası sayesinde 270 kilometre menzile sahip. Piyasaya çıkmadan önce kendini duyurmaya başlayna otomobili satın alanların %72’lik kısmı ProPILOT sistemini de talep etti. Aracın bu kadar satılmasına neden olan teknolojiler ise; kör nokta uyarı, arka çapraz trafik uyarısı, trafik işareti tanıma, akıllı şerit takip sistemi, şerit gidiş uyarısı, acil frenleme oldu.

2018 Nissan Leaf İncelemesi

·        Yeni modelden önce satışa çıkan Leaf’te önemli eksiklikler bulunuyordu ancak Nissan geri adım atmadan yarım kalan ne varsa bu modelde tamamlamış.

·        Aracın ön bölümündeki grafik stilleri çok şık duruyor. Farlarda bumerang tipi Led aydınlatma tercih edilmiş.

·        Tamponu, ızgaranın şekillerine uygun olarak tasarlanmış. Çok fazla soğutma ekipmanına gerek olmadığı için difüzör alanları dar bırakılmış. Profilden bakıldığında araç düz bir duruş sunuyor.

·        Jantlara bakıldığında 17” 5 kollu sade fakat kabul gören bir lastik grubu tercih edilmiş. Arka tarafa baktığımızdaysa, yuvarlak hatlar görüyoruz, parçalar yine V formuna göre yapılmış.

·        Nissan Leaf’in motoru 60 kw/saat ve 40kw/saat’lik lityum-iyon bataryalara sahip, 320 nm tork ve 147 hp verimli bir ünite kullanılmış.

·        Avrupa satış fiyatı 30 bin dolardan başlayan aracın, Türkiye fiyatı ise 125-150 bin TL arasında değişiyor.