“Kahramanmaraş’ın Turizm açısından eksiklikleri var”

Kahramanmaraş’ın en önemli turizm mekanlarından olan Başkonuş Yaylası, vatandaşların en çok tercih ettiği mekan olarak dikkat çekerken, Başkonuş Yaylası İşletmecisi ve İşadamı Serdar Erdoğanyılmaz, “Kahramanmaraş’ın turizm açısından büyük eksiklikleri var. Bu alanlarda daha çok çalışmamız gerekiyor. Turizm bir il için önemli bir kalkınma alanıdır. Bunlara değer verirsek şehrimizin gelişmesi kaçınılmaz olur” dedi.


“Kahramanmaraş’ın Turizm açısından eksiklikleri var”

Kahramanmaraş’ın en önemli turizm alanı Başkonuş Yaylası, son zamanlarda yapılan yatırımlarla başka bir kimliğe büründü. Başkonuş Yaylası İşletmecisi ve İşadamı Serdar Erdoğanyılmaz, yaylada değişen durumları anlattı ve şunları dile getirdi: “Başkonuş yaylası Kahramanmaraş’ın yıllardır bilinen özel bir yeri. Endemik bitkileri ve bitkileri ile önemli bir alan. Milli park alanı olan erimiz bir ara Cumhurbaşkanı tarafından tabiat parkı olarak değiştirilmesi söylenmişti. Ama bazı nedenlerden dolayı kaldı. Burası 2006 yılına kadar geyik yetiştiriciliği olarak kullanıldı ve daha sonra doğaya bırakıldı. Ormanda yürüyüş yaparsanız her an geyiklerle karşılaşabilirsiniz. 2006’dan sonra burası mesire alanı oldu. Daha sonra işletmeciler ile birlikte bu alanlara yatırım yapılması söylendi. Ama yatırım olmayınca yapılan sözleşme feshedildi. Orman Bakanlığı bir gelişim projesi başlattı. Bu projede birçok alanlar yapıldı. Tesisleri bitirmek için de devletten teşvikler aldık. 2020 yılına kadar tesisleri bitirirsek 2040 yılına kadar bu tesisler bizlere kiralanacak. Yani yap-işle-devret olayı söz konusu. Bu plan proje doğrultusunda bazı tesisler son bulurken bazı tesislerin yapımına devam ediliyor.”

“YENİ ALANLAR YAPTIK”

Yaylanın tamamen değiştiğini ifade eden Erdoğanyılmaz, Hafta sonlarında kesinlikle görülmesi gereken bir durum var. 100’e yakın insan çadır kuruyor ve aileler o çadırlarda konaklıyor. Gençler çadırları ile kamp yapıyor. Amacımız her bütçeye imkan sağlamaktır. Bizden önceki zamanlarda buralar çamurdan geçilmiyordu. Biz yolları, tesisleri yapmaya devam ediyoruz. En büyük problem ise su sıkıntısı ve kaynak suları ile bu durumu sonlandırdık. Lavabo sorununu ise 5 ayrı yerde lavabo yaparak bu sorunu aştık. Bu sorunları bitirdiğimiz gibi bazı alanlara mescit ve abdest alma yerleri yaptık. Özellikle caminin imamlığını yapacak imam aldık ve camide 5 vakit namaz kılınıyor. Önümüzdeki yıllarda buraya büyük bir cami yapacağız. Yapılacak camide de sıcak abdest su ile abdest alma yerleri de yapacağız” dedi.

“HAFTA İÇİ GELİN”

Hafta sonlarının kalabalık olduğunu ve vatandaşların hafta içleri gelmesi gerektiğini tavsiye eden İş adamı Erdoğanyılmaz, Genelde hafta sonları kalabalık oluyor. Hafta içlerinde ise sakin oluyor. İnsanlara hafta içlerinde gelmelerini tavsiye ediyoruz ve bu zamanlarda mekanlarımız sakin oluyor. Burada doğa yürüyüşleri yapılabilir, spor yapılabilir. Kısa ve uzun mesafelerde doğa yürüyüş yollarımız var. İnsanların kendi eğitimleri yoksa herhangi bir şey olmuyor. Çöpleri çöp kutusuna atılması, çevrenin temiz tutulması için eğitimleri arttırmamız gerekiyor. Kahramanmaraş’ın turizm açısından büyük eksiklikleri var. Bu alanlarda daha çok çalışmamız gerekiyor. Turizm bir il için önemli bire kalkınma alanıdır. Bunlara değer verirsek şehrimizin gelişmesi kaçınılmaz olur” diye konuştu.

“İLK YARDIM ÇADIRIMIZ BİR İLK”

Başkonuş’a yeni projeler yapıldığını ve yapılacağını aktaran Erdoğanyılmaz, şunları dile getirdi: “Projelerimiz içerisinde tenis kortu ve halı saha var. Buraya harcadığımız paralar devletin kasasına girecek. Burası 10 milyon TL’lik yatırım alanı ve bu paranın yarısını harcadık. Burası havası ve iklimi olarak önemli bir yer. Burası kanser tedavisi için havasını kullanan hastalar var. Bizim yerimize buraya kim para harcadı bilemem ama bizler yapmaya çalıştık. Doğal göl yapma konusunda da devletten izin alamadık çünkü doğallığı bozmamak için.

Burada ilk yardım çadırımız var. Bu durum başka hiçbir yerde yok. Yedek hemşirelerimiz ile yaralılara müdahale edebiliriz. Aşağıda ise yangın boruları var. Herhangi bir yangında yangına müdahale edebiliriz.”

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN