Kahramanmaraş’ta Eğitime Taze Kan, Doğa Koleji

2002 yılında kurulan ve Türkiye’de Özel Eğitim sektörüne farklı bir bakış açısı getiren Doğa Koleji, coşkulu bir törenler Kahramanmaraş’ta açıldı. Dünya standartlarında eğitim sunmaya, gelişime ve geliştirmeye katkı sağlamayı hedefleyen Doğa Koleji, yeni nesil eğitim anlayışı ile Kahramanmaraş’ta 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçti.


Kahramanmaraş’ta Eğitime Taze Kan, Doğa Koleji

Öğrencilerine mutlu, sosyal, güvenli bir ortam sunarken, etkileyici mimarileri ile dikkatlerin üzerine çeken Doğa Koleji’nin açılışına KSÜ Rektörü Niyazi Can, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Degbici, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ve Kahramanmaraş iş dünyasından bir çok isim katıldı.


Açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Kahramanmaraş Doğa Koleji Kurucusu Dr. Halil Gürsoy, “bir yıl önce çalışmalarına başladıkları sürecin sonuna geldiklerinin mutluluğunu yaşadığını belirterek; Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Bir yıl önce başladığımız bu süreçte  sona gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Asıl mutlu olduğum konu, okul açıldığında öğrencilerimizin ‘hocam hoş geldiniz’ diyerek bana sarılmaları oldu. Öğrencilerimizin beni bu kadar sahiplenmeleri beni inanılmaz derecede mutlu etti. Bu okulun temellerini anlatmadan önce ‘neden Kahramanmaraş’ sorusunu aldık. Ve anlattık Kahramanmaraş’ın nasıl bir yer olduğunu. Bizleri bu kadar sahiplendikleri için velilerimize de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

BU SIRALARDA FİKRİ, VİCDANI VE İRFANI HÜR NESİLLER YETİŞECEK

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Akkurt; “Mustafa Kemal’in söylediği gibi; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller bu sıralarda yetişecektir” dedi.


Akkurt’un konuşmaları şu şekilde; “Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da açmış olduğumuz okulların hepsini kendi müfredat programlarımız çerçevesinde değerlendiriyor ve onlarla ilgili olarak çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Biraz önce çok kıymetli kurucumuzun söylediği gibi okulun kuruluşunda temel bir hedef temel bir amaç vardı. Mustafa Kemal’in söylediği gibi; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller bu sıralarda yetişecektir. Biz bur sıraların bunun için kutsiyetine inanıyoruz. Daha dün batmanda 7 vatan evladını şehit verirdik onlara rahmet diliyorum.


Bu açtığımız okulların terör ve terör yapan insanları zihin ve ruhlarını kiraya vermeden önce biraz önce söylediği,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünde olduğu gibi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür neslin yetişmesini amaç edinmektir. Biz Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bugüne kadar açılan bütün özel okullarımızın genel anlamda tamamını teşvik ettik. Milli Eğitim Bakanlığımızın da okullarla ilgili yapmış olduğu çeşitli teşvikler var. Bunlar arsa teşviki, öğrencilerin burslarını ödenmesi konusu ile ilgili olarak teşvik ve diğer onların arzu ettiği ve ücretsiz kitaptan istifade edebileceği çeşitli alanlar. Ben bunları biliyor ve inanıyorum ki bu kurumlar değişik alanlarla birlikte çok daha geniş alanlara hitap edecek.


Güzel bir ahengi oluşturacaklardır. Rekabetten, hizmet rekabetinden çok daha kaliteli üretimler çok daha kaliteli eğitim seviyeleri oluşacaktır. Biz son dönemlerde Kahramanmaraş’ta çok şükür ki eğitim çıtasını olabildiğince yukarı götürüyoruz. Bundan sonraki süreçte de aynı birlikteliği sağlayarak hep birlikte bu eğitim çıtasını yukarılara doğru taşıma yolunda yeni arkadaşlar, dostlar ve yeni partner buluyoruz. Kendi alanlarının dışında kendisi bir tıp doktoru ama konu çocuk olunca işin içerisinde onların eğitimleriyle birlikte bu alanda yer aldılar.


Ulusal marka olarak Kahramanmaraş’ımıza çok ciddi anlamda markalar geliyor. Çok kaliteli ve kıymetli arkadaşlarımız okullar kuruyorlar. Bizim temel hedefimiz ve yaklaşımımız Kahramanmaraş’ta özel okulların oranlarını biraz daha yukarıya çıkarmak olacaktır. Ben bu güzel eğitim tesisinin başta kurumumuza ve kurucularımıza ilimize ve ülkemizin eğitimine katkısı olmasını diliyor hepinize saygılar sunuyorum.”

 

AKADEMİK BAŞARI OLMAZSA OLMAZ

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Doğa Okulları Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, akademik başarının olmazsa olmaz olduğunu işaret ederek, bu konuda başarıya ulaşmak için çalıştıklarını söyledi.


Türkiye genelindeki faaliyetleri ile konuşmalarına başlayan Lüle; “Doğa Koleji Türkiye genelinde 124 kampüsü, 485 okulu 8500 öğretmeni 13 bin 500 çalışanı ve 82 bin öğrencisi ile eğitime büyük katkı sağlıyor. Bizim eğitimdeki tek hedefimiz nitelikli insan yetiştirmek ve dünya ile entegre yöneticiler yetiştirmek. Biz merkezde hazırlanmış Mili Eğitim müfredatına bağlı kalarak zenginleştirilmiş programı ülkemizin her yanındaki öğrencilerimize ulaştırıyoruz. Akademik başarı konusunda yoğun bir şekilde çalışıyoruz.


Akademik başarı dediğinizde iki anlamda ele almak gerekiyor. Birincisi; ülkemizdeki ulusal sınavlara hazırlıktaki başarı, ikincisi de uluslararası sınavlardaki başarı. Biz bunların her ikisine de öğrencilerimizi okul öncesi eğitimden itibaren hazırlamaya başlıyoruz. Sınava hazırlık 2 yılda olmaz. Bu anlamda akademik başarıya olmazsa olmaz diyoruz. Bu konuda yabancı dil de bizim için çok önemlidir. Yabancı dile okul öncesinden başlayarak yoğun programa alıyoruz. Öğrencilerimize yoğun saatler içerisinde yabancı dil eğitimi veriyoruz. Sadece yabancı dil tabii ki yeterli değil. Bir de teknoloji konusu var.


Biz istesek de istemesek de çocuklarımız teknolojinin içinde büyüyor. Biz teknolojiyi sonradan öğrendik ama çocuklarımız öyle değil. Çocukların teknoloji ile yetişkinlerden daha iç içe olduğunu görüyoruz. Teknoloji konusunda çocuklarımızın kesinlikle geri kalmaması gerekiyor. Teknoloji anlamında bildiklerini gittikleri her yerde aktarmaları gerekiyor.


Bizim eğitimciler ve anne babalar olarak çocuklarımıza her türlü desteği sonuna kadar vermemiz gerekiyor. Şu anda 7 ülkede çocuklarımız kendi hazırladıkları projelerini öğretmenleri ile birlikte anlatıyorlar. Eğitim sadece yurt içinde değildir. Biz bu anlamda gereken ne varsa yapıyoruz. İyi bir müfredatla ve olmazsa olmazımız öğretmenlerimiz ile uygun mekanlarda bu çocuklarımızı nitelikli olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Bunların yanında sanat konusuna değinmek gerekiyor. Kolejlerimizde sanat konusunda da hassas davranarak gerekli bütün çalışmaları yaptık” dedi.

 

MUTLU ÖĞRETMEN, MUTLU ÇOCUKLAR

Öğretmenlerin mutlu olduğu zaman öğrencilerin de mutlu olduğunu vurgulayan Ali Rıza Lüle, bu konuda Kahramanmaraş şubesinde öğretmenlerin ve çocukların mutlu olduklarını söyledi.


Lüle, devam eden konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Spor salonlarımız, spor salonlarımızda çocuklarımız ekip halinde birlikte olmayı öğreniyorlar. Bu anlamda spor aktivitelerine de önem veriyoruz ve okullarımızı 12 ay açık tutuyoruz. 7 adet dünya şampiyonluğumuz var. Şampiyonalara her katıldığımız yıl dereceler ile geliyoruz. Bir okulun spor salonu ve aktivite alanları olmazsa olmaz alanlardır.


Sınav demek ölçmek demektir. Sınavı kötü algılamamamız gerekiyor. Her sınav sonrasında da öğrencinin analizleri yapılarak eksiklerinin tamamlanması gerekiyor. Bu anlamda sınava dayalı eğitimden doğru faydalanmak gerekiyor. Her gittiğimiz yerde öğretmenlerimize mutlu olup olmadıklarını soruyoruz.


Kahramanmaraş’a geldiğimizde öğretmenlerimize bu soruyu daha sonraki gelişlerimde soracağımız söyledim ve onlar bana mutlu olduklarını söylediler. Bu aslında birçok şeyi açıklıyor. Öğretmenlerimizin mutlu olması gerekiyor. Öğretmenlerimiz mutlu olduğu zaman öğrencilerimiz de mutlu oluyor. Çocukların okula gelirken ağlamaması, çıkarken de kaçar pozisyonda çıkmaması gerekiyor.


Biz öğrencilerimize bu hisleri aktarmaya çalışıyoruz. Biz merkezimizde ve diğer illerimizde ne yapıyorsak Kahramanmaraş’ta da onu yapacağız. Bütün şubelerimizin sınavları dahi aynı saatler içerisinde oluyor. Ha güçlü bir ülke, daha mutlu insanlar için çalışmak zorundayız. Biz de sonuna kadar çalışacağız. Çocuklarımızı farklı olimpiyatlarda, farklı yarışmalarda ve farklı etkinliklerde ön planda göreceğiz. Kahramanmaraş okulumuzun vatana ve millete hayırlı olmasını ve başarılar diliyorum.”