Charles Debug Kullanımı

Charles bir web proxy (bir HTTP Proxy / HTTP Monitor kendi bilgisayarınızda çalışır). Sizin web tarayıcı (veya başka bir Internet uygulaması) daha sonra Charles üzerinden İnternet'e erişim için yapılandırılmış ve Charles sonra gönderilen ve alınan tüm verileri kayıt eder ve sizin için görüntülemek için kayıt ederek sizin ulaşmanıza yardımcı olur.


Charles Debug Kullanımı

Web ve Internet geliştirme içinde size web tarayıcı / istemci ve sunucu arasında gönderilen ve alınan verileri kontrol ediliyor. Bu görünürlük olmadan zor ve zaman alıcı arıza tam olarak nerede olduğunu belirlemektir. Charles neler olup bittiğini görmek için kolaylaştırır, böylece hızlı bir şekilde teşhis ve sorunları çözebilirsiniz. Ayrıca internet tarayıcınızdaki geçmiş özelliğinden fazlasını size sunar, farklı şekillerde de kullanılma olanağına sahiptir.

Charles ayıklama, hızlı, güvenilir ve gelişmiş yapar,

Nasıl Kullanılır?

Öncelikle bu bir programdır ve arayüzü ingilizcedir. Kullanımı çok basittir.

Programın arayüzü aşağıdaki gibidir.


Charles kendi bilgisayar ve Internet arasında HTTP ve SSL tüm / HTTPS trafiği görüntülemek için bir geliştirici sağlayan HTTP proxy / HTTP monitör / Reverse Proxy olduğunu. Bu istekleri, yanıtları ve (çerezleri ve önbelleğe alma bilgileri içeren) HTTP başlıklarını içermektedir.Aşağıda ki şekilde gördüğünüz gibi HTTP proxy bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.


Charles programı kullanımında genelde 403 hatası verir bunun sebebi ise sizin güvenli internet modun da internet tarayıcınızı kullandığınızdandır. Yani https://www.marasnews.comyerine http://www.marasnews.comyani http olması lazım. Çünkü bu program bir yandan da hile amaçlı kullanıldığından güvenli mod trayıcı kısmında hata verir. Bunu düzeltmeniz için yapacak olduğunuz ayarlar şöyledir.


1- Üst başlıklardan Proxy tıklıyoruz.

 

2- Proxy Settings tıklıyoruz, yeni bir sayfa açılacakdır, burada ise aşağıdaki gibi ayarlamaları yaparak kaydediyoruz.

 

3- HTTP Proxy Port: 8888
SOCKS Proxy Port: 8889 yaparak kaydediyoruz.


NE İŞE YARAR?

-Facebook oyun hilelerinde kullanılabilir.

-Youtube video görüntüleme hilesi olarakda kullanılabilir.

- Facebook okey hilesini gerçekleştirebilme olanağı

- SSL proxy olanağı

- AJAX debugging (XML ve JSON taleplerini ve cevaplarını görebilme)

- Talepleri tekrar edebilme

- Farklı girdileri test edebilmek için talepleri düzenleyebilme

- HTML, CSS ve RSS/atom cevaplarını standartlara göre doğrulama kontrolü


MOZİLLA FİREFOX EKLENTİSİ

Charles Firefox eklentisi proxy ayarlarını otomatik yapılandırır. Charles'ı çalıştırdığınızda Charles otomatik olarak eklentiyi yüklemek isteyip istemediğinizi sorar. Eklenti otomatik olarak yüklü değilse, elle proxy menüde Mozilla Firefox proxy etkinleştirebilirsiniz.