6 fincan kahve erken ölüm riskini azaltıyor

Diyetisyen Sevgi Sevmez, Günde altı fincan kahve içen insanların erken ölüm ve kalp hastalıklarına yakalanma risklerinin daha az olduğunu söyledi.


6 fincan kahve erken ölüm riskini azaltıyor

Kahramanmaraş’ın en başarılı diyetisyenleri arasında yer alan Sevgi Sevmez, 130 bin kişi ile yapılan araştırmada elde edilen sonuçların kanser ve kalp damar hastalıklarına bağlı ölümleri artırmadığını aksine azalttığını belirtti.

“KAHVENİN ŞEKER HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTABİLİYOR”

Binlerce kişiyle yürütülen geniş çaplı araştırmada 24 yıl boyunca takip edilerek ölüm oranlarının değerlendirildiğini belirten Sevmez sözlerine şöyle sürdürdü: “130 bin kişi ile yürütülen geniş çaplı bir çalışmada kahve sağlık arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla bireylerin kahve tüketimleri belirlenmiş ve 18-24 yıl boyunca takip edilerek ölüm oranları değerlendirildi. Günde altı fincana kadar içilen kahvenin herhangi bir nedene kanser, kalp damar hastalıkları, vb. bağlı ölümü arttırmadığını göstermiştir. Ayrıca Kahvenin şeker hastalığı ve kalp damar hastalıkları riskini azaltabileceği görülmüştür.”

“HAMİLELER KAHVE TÜKETİMİNDEN KAÇINMALI”

Araştırma da, kahvenin özellikle şeker hastalığı ve kalp damar hastalıkları riskini azaltabileceğinin görüldüğünü söyleyen Sevmez sözlerine şöyle devam etti: “Yine de hamilelerde, tansiyonunu veya kan şekerini kontrol edemeyenlerde kahve tüketiminden kaçınılması ya da kafeinsiz seçeneklerin tercih edilmesi önerilirken, uyku problemi yaşayanlar ya da kafein tüketimi sınırlaması yapması gereken bireyler kafeinsiz alternatifleri tercih etmeli” dedi.