Kahramanmaraş’ın zirvesinde 2. büyük camii

Kahramanmaraş’ın İlk Büyük Camii olan Abdulhamidhan Camii 1993 yılında Temelini 54. Başbakan ve Milli Görüş lideri Rahmetli “Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından atılmıştı.


Kahramanmaraş’ın zirvesinde 2. büyük camii

25 yıl evvel  Abdulhamidhan Camii’nin temelini atan büyük lider Prof.Dr.Necmettin Erbakan hoca sevenleri tarafından Kahramanmaraş'ın 2.  Büyük camii olarak  “Prof.Dr.Necmettin Erbakan Camii” çalışmalarına başlamıştır.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat  İlçesinde İbadet Yeri Olarak  Tahsis Edilen Şehir Merkezindeki 6.976.63 m2  Alana Necmettin Erbakan Camii ve Külliyesi İnşa Edilecek.

Onikişubat ilçesi, hürriyet mahallesinde bulunan 7966 ada ve 1 nolu parselde bulunan 6.976.63  m2 taşınmazın, müftülüğümüzce tahsis işlemler yapılarak  ibadet yerinin yapımı için " Prof.Dr.Necmettin Erbakan Camii Yaptırma ve Yaşatma derneğimizce gerekli müracaatlar yapılmıştır.

Prof.Dr.Necmettin Erbakan Camii  ve Külliyesi'ndeki "Projede; Kahramanmaraş’ta  Büyük bir camii ve Külliye olarak inşa edilecektir.


Camiimiz; Müslümanların dini ihtiyaçlarını sağlayacak üniteleri kapsayacak şekilde düzenlemek amacını hedef almıştır; Camii olarak , Erkek ve Kadınlara Hafızlık Kursları, Kuranı kerim kursları, Kütüphane-Kıraathane için Erkek ve Kadınlara toplantı Salonları, Kadın Erkeklere Ayrı Ayrı  Gençlik Merkezi salonları , Konferans Salonu ve Eğitim Merkezi 500 Kişilik, İslami Nikah Merasim Merkezi ve Salonu, Dini Çocuk Kreş Alanı, Misafirhane (yurt içi ve yurt dışı Müslümanlar için), Taziye Evi, Aşevi , İslami sanat merkezi (hüsnü hat ve dini musiki için alan),Otopark-Bahçe ve Oyun Alanları her türlü dini ve kültürel eğitim faaliyetlerde bulunmaktır. Camide hizmet görecek vaiz , imam-hatip  Müezzine (Diyanete  ilâveten) idare müdürü ve yeteri kadar hizmet ehlinin  ilgili kurumun onayı ile  dernek imkânlarıyla istihdamlarını  sağlamak amacıyla kurulan Dernek bu amaca ulaşmak için yaptırma ve yaşatmak amacıyla kurulmuştur Şimdiden Rabb'im bizleri mahcup etmesin. Allah hayırlı ve mübarek eylesin. Kahramanmaraş’a ve milletimize hayırlı olsun"

"7 dönümlük arsanın ibadet yeri olarak tahsisi için müftülüğe müracaat edildi.

Bir yıldır süren takip ve teknik çalışmalardan sonra tahsis işlemi tamamlanarak arsanın camii yapılmak üzere Prof.Dr.Necmettin Erbakan Camii  tahsisi için ONİKİŞUBAT ilçe kaymakamlığı ilçe müftülüğümüzce tahsis edilmiştir. Emeği geçen kurum ve şahıslara çok teşekkür ederiz.

 

Proje çalışmaları hızla devam ediyor

Prof.Dr.Necmettin Erbakan Camii ve Külliye ile ilgili proje çalışmalarının hızla devam etmektedir." Prof.Dr.Necmettin Erbakan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği de resmen faaliyetlerine başlamıştır. Camiin Yapımı Sanatsal yönüyle Türkiye ve dünyada ilk sıralarda yer alması için  İnşallah kısa zaman sonra proje ve maliyeti ile ilgili net olarak görsel ve rakamsal bilgiler halkımızla paylaşılacak, hayır  sahiplerinin maddi ve manevi yardımlarına müracaat edilecektir" dedi. Ayrıca Türkiye de 24 saat açık olacak ilk camii olacaktır.

Projenin Kahramanmaraş’a ve Türkiye’mize hayırlı olmasını dileriz.

 

Muhammet ŞAHİN

Kurucu üye  

 

ERBAKAN HOCANIN KAHRAMANMARAŞ İÇİN YAPTIĞI    

HİZMETLERİNDEN BAZILARI

 

1. Elbistan Şeker Fabrikası

2. Arsan Tekstil A.Ş’NE devredilen Sümerbank Tekstil Fabrikası 20 üniten 80 üniteye çıkarıkıldı

3. Doğukent Toplu Konut Projesi

4. Afşin-Elbistan Termik Santrali Temeli MSP döneminde MC hükümetleri Döneminde atılmış ve daha sonra faaliyete geçirilmiş.

5. K.MARAŞ Çimento Fabrikası Binası 1974 de bitirilmiş, ancak faaliyete geçirilmemiş ve Üniversiteye devredilmiş atıl bir vaziyettedir.

6. Karacasu Tav Fırınları Fabrikası ( Üniversiteye devredilmiş hiç faaliyete geçirilmemiş)

7. Türkiye’nin 3.Büyük cami’sinin temeli atılmıştır (Sultan Abdulhamid Han Camisi)