Skandal Defile Daire Başkanını görevinden etti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder Başkan Erkoç tarafından görevden alındı. Küçükönder'in görevden alınmasına İtfaiye Binasında Yapılan defile neden oldu.


Skandal Defile Daire Başkanını görevinden etti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder Başkan Erkoç tarafından görevden alındı.

Küçükönder'in görevden alınmasına İtfaiye Binasında Yapılan defile neden oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya tarafından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: “03.11.2018 günü gerçekleştirilen ve Belediyemizin sorumluluk ve görev alanı dışında olan  defileye, kritik ve stratejik bir birim olan İtfaiye Daire Başkanlığını tahsis eden İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder görevden alınmış olup Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın izni ve bilgisi dışında yapılan bu defile ile alakalı ilgililer hakkında soruşturmanın başlatıldığını kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Züver Çetinkaya

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi

Genel Sekreteri


Bu açıklamanın hemen ardından ise "Önceki gün itfaiye daire başkanlığında düzenlenen ve tasarruf tedbirlerinin alındığı şu günlerde defilenin yapılmasına izin veren itfaiye ve daire başkanı Cahit Küçükönder'in görevinden alındığı" bildirildi.

BELEDİYEDEN FATİH MEHMET ERKOÇ İMZALI YAPILAN SON AÇIKLAMA İSE ŞU ŞEKİLDE:

“03.11.2018 günü gerçekleştirilen defile hiçbir şekilde Belediyemizin bir etkinliği olmayıp, İtfaiye Daire Başkanı hiçbir izin almadan, yetkisini aşarak bu etkinliğe şehrimiz için kritik öneme sahip acil hizmetlerimiz için kullanılan İtfaiye Hizmet Binasında yapılmasına işgüzarlık yaparak müsaade etmiştir.


Böyle bir faaliyetin İtfaiye Binamızda yapıldığını öğrenir öğrenmez, olaya müdahale ederek gerekli soruşturmaları başlatılmış olup İtfaiye Daire başkanı görevden alınmıştır. Hukuki süreç başlatılmıştır. Bu binalar acil hizmetler için kullanılmakta bunun dışında hiçbir iş için kullanılmamakta ve kullanılmasına müsaade edilmemektedir. Yapılan bu  defileyle Belediyemizin hiç bir alakası ve ilgisi bulunmamaktadır.  Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Fatih Mehmet Erkoç

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı