KSÜ Giysi Bankası zenginleştirildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şubesi tarafından 15 Aralık 2015’te KSÜ’de eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim yardımı ulaştırmak amacıyla imzalanan ikili işbirliği protokolü kapsamında hayata geçirilen Giysi Bankası, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında eklenen yeni ürün çeşitleri ile hizmet vermeye devam ediyor.


KSÜ Giysi Bankası zenginleştirildi

KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkez Kafeterya -1. katta tesis edilen “Giysi Bankası” 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenine KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Ökkeş Arslan Şerefoğlu, üniversite ve Kızılay personeli ile öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Can, Giysi Bankasıyla 65’i Türkçe Öğretim Merkezinde (TÖMER) dil öğrenimi gören yabancı uyruklu öğrenci olmak üzere toplam bin 883 öğrenciye 6 bin 750 parça giysi desteği sağlandığını ifade etti.

Kızılay tarafından sağlanan 9 bin yeni giysi ile yeni eğitim-öğretim dönemine hazır olduklarını belirten Rektör Can, bu yıl ürün çeşitliliğini arttırarak ayakkabı desteği de vereceklerini söyledi. Paylaşmanın kültürümüzün önemli bir parçası olduğunun altını çizen Rektör Can, Türk Kızılayının bu kültürü ülkemizde ve dünyanın yardıma ihtiyaç duyulan her coğrafyasında yaşattığını belirtti.

Giysi desteğinden faydalanan öğrenci sayısını bu yıl en az iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Rektör Can, “Türk Kızılayı ile birlikte yürütülen işbirliklerini güçlendirerek önümüzdeki günlerde daha önemli çalışmalara, daha güzel projelere imza atacağız.” dedi.

Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Ökkeş Arslan Şerefoğlu da gerçekleştirdiği konuşmada Türk Kızılayı ve KSÜ işbirliğinin geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından Rektör Can ve beraberindekiler Giysi Bankasını gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.