“Girişimcilikte Önce Kadın” uygulaması Çağla Şikel ile tanıtıldı

Türkiye Vodafone Vakfı tarafından kadın girişimcilerin hayatını kolaylaştırmak üzere geliştirilen yeni Girişimcilikte Önce Kadın Mobil Uygulaması’nın tanıtımına ünlü model ve sunucu Çağla Şıkel de katıldı. Girişimci kadınlar, bu uygulamayla online eğitim alabilecek ve el emeği ürünlerini internet üzerinden satışa sunabilecek.


“Girişimcilikte Önce Kadın” uygulaması Çağla Şikel ile tanıtıldı

Ünlü model ve sunucu Çağla Şıkel, Türkiye Vodafone Vakfı’nın Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilişim Vakfı ile 3 yıldır başarıyla sürdürdüğü “Girişimcilikte Önce Kadın” projesi kapsamında geliştirilen yeni mobil uygulamanın tanıtım toplantısına katıldı. Toplantının moderasyonunu da üstlenen Çağla Şıkel, konukları Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Girişimcilikte Önce Kadın Proje Katılımcısı Enhar Doğan ile kadın girişimciliği ve girişimcilikte teknolojinin rolü üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

“Girişimcilikte Önce Kadın” projesinin kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini destekleyen önemli bir proje olduğunu belirten Çağla Şıkel, “Bu proje, bugüne kadar binlerce kadını ekonomik hayata kazandırdı. Bu kadınlar, hem aile bütçelerine katkıda bulunma imkânı buldu, hem de özgüven kazandılar. Bu önemli bir nokta. Özellikle üllkemizde kadınların desteklenmesine büyük ihtiyaç var. Bu nedenle, ‘Girişimcilikte Önce Kadın’ projesi gibi projelerin artmasını ve ülkemizin dört bir yanında kadınlara sunulan fırsatların çoğalmasını diliyorum” dedi.

Toplantıda, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel “Girişimcilikte Önce Kadın” projesi ve mobil uygulaması hakkında detaylı bilgi verirken, proje katılımcısı Denizlili 50 yaşındaki ev hanımı Enhar Doğan da eşinin rahatsızlığıyla başlayan zorlu süreci ve bu süreçte tanıştığı “Girişimcilikte Önce Kadın” projesi ile hayatında nelerin değiştiğini anlattı.

KADINLARA CEPTEN EĞİTİM

Kadınlar, Girişimcilikte Önce Kadın Mobil Uygulaması ile cepten girişimcilik ve teknoloji eğitimleri alabilecek. Eğitimlerini tamamlayan kadınlar, uygulama üzerinden oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağazaya ürünlerini yükleyebilecek ve ürünlerini yine uygulamadaki profil sayfası üzerinden takip edebilecek. Kadınlar ayrıca her yıl düzenlenen Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’na da bu uygulama üzerinden başvuruda bulunabilecek.