KSÜ’de ‘Fıkhi Mirasımızın Değeri Üzerine’ Konulu Konferans

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği tarafından ‘Fıkhi Mirasımızın Değeri Üzerine’ konulu konferans düzenlendi.


KSÜ’de ‘Fıkhi Mirasımızın Değeri Üzerine’ Konulu Konferans

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. KSÜ öğrencilerine mesleki eğitim ve öğretimlerinin yanı sıra farklı alanlarda beceriler de kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Rektör Can, “Ülkemizin çok değerli insan kaynakları var. Bu kaynağı fırsat bilerek öğrencilerimizi yıl içerisinde düzenlediğimiz etkinliklerde bu değerlerimizle buluşturuyoruz. Öğrencilerimizin mezun olduklarında daha donanımlı bireyler olmaları için çaba gösteriyoruz. Öğrencilerimize farklı bakış açıları kazandırmak için farklı alanlarda uzman isimleri üniversitemizde ağırlıyoruz.” diye konuştu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan da kısa bir konuşma yaparak konferansın gerçekleştirilmesine katkı sunan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ‘Fıkhi Mirasımızın Değeri Üzerine’ başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. Fıkıh konusunda İslam âlimlerinin farklı yorumları üzerine değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Köse, fıkhın toplum hayatımızdaki yeri hakkında bilgiler paylaştı.

Olgular üzerinden İslam dünyasındaki fıkhi görüş ayrılıklarına örnekler vererek değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Köse, katılımcıların konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Konferans sunumunun ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’ye Kahramanmaraş geleneksel el sanatlarının en güzel örnekleri arasında yer alan oyma ceviz sandık hediye etti.