Asgari Ücretle Neler Değişecek!

Türkiye'de asgari ücret ile çalışan üretimin ve ekonominin bel kemiği olan emekçilerin büyük bir merakla beklediği asgari ücret zammı için ilk adım 6 Aralık'ta toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından atılacak. İşveren ve işçi temsilcileri ile birlikte bu yıl ilk kez bir asgari ücretlinin de katılacağı toplantı 6 Aralık 2018 Perşembe günü yapılacak. Peki asgari ücret ile neler değişecek?


Asgari Ücretle Neler Değişecek!

ASGARİ de asgari ücret ile çalışan üretimin ve ekonominin bel kemiği olan emekçilerin büyük bir merakla beklediği asgari ücret zammı için ilk adım 6 Aralık'ta toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından atılacak. İşveren ve işçi temsilcileri ile birlikte bu yıl ilk kez bir asgari ücretlinin de katılacağı toplantı 6 Aralık 2018 Perşembe günü yapılacak. Peki asgari ücret ile neler değişecek?

A Para isimli ekonomi kanalında yayımlanan program ile asgari ücretin etkileyeceği alanlar tek tek açıklandı.

Buna göre asgari ücret zam oranı ile;

·        İşsizlerin aldığı işsizlik maaşı aynı oranda zamlanacak,

·        Çalışanlara ödenen Asgari Geçim İndirimi (AGİ) asgari geçim indirimi tutarı aynı oranda artacak,

·        Doğum borçlanması ve askerlik borçlanması yapacak olan kişilerin ödeyecekleri miktarlar yükselecek,

·        İş görememezlik ödeneği alanların maaşlarında artış yaşanacak,

·        Yaşlılık maaşı, evde bakım maaşı ve engelli maaşları için 2019 zam oranı belirlenmiş olacak,

·        Bağkurlular ve isteği bağlı ödeme yapanların ödemeleri yükselecek.

2019 ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Komisyon görüşmelere 6 Aralık 2018 tarihinde başlanacak. İşveren ve işçi temsilcileri ile hükümet yetkilileri, bakanlık yetkilileri bir araya gelecek. Ekonomistlerin tahminlerine göre görüşmeler Aralık ayının 15'i ile 20'si gibi sona erecek. Asgari ücret 2019 zam oranı belirlenecek. 2019 yılı yeniden değerleme oranı % 23,75 olarak açıklanırken enflasyon üzerinde bir zam yapılması bekleniyor. (KAYNAK: KPSSCAFE)