Hayrettin Güngör’den ZMO’ya Ziyaret

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şubesi’ni ziyaret etti.


Hayrettin Güngör’den ZMO’ya Ziyaret

Seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret eden Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, beraberinde AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve il, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ZMO Kahramanmaraş Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Kısaca seçim çalışmalarından bahsederek, ziyaretlerinde beklentileri tespit ettiğini ifade eden Güngör; “Adaylığımın açıklanmasıyla birlikte yaklaşık iki aydır, seçim çalışmalarımız kapsamında, esnaflarımızı, ilçelerimizi, kurumlarımızı ve sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret ediyorum. Bu ziyaretlerde, vatandaşlarımızın fikrini alıyoruz, beklentileri dinliyoruz. Çok da iyi bir karşılık gördük, bütün hemşehrilerime sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.

İSTİŞAREYE ÖNEM VERECEĞİZ

Tabi adaylığımızın açıklamasından sonra bu temaslarımızda, konuşmalarımızda yapmayı hedeflediğimiz bazı başlıklar söyledik. Sayın Cumhurbaşkanımız da geçen hafta, partimizin yerel seçim manifestosunu açıkladı. 11 Maddelik seçim manifestosundan biri de yeni dönemde yerel yönetimlerin faaliyetlerinde, istişareye açık olmalarını, hemşerilerimizin gönüllerini kazanmaya yönelik faaliyetlere ağırlık vermeleri gerektiğini ifade etti. Bize de bu görev nasip olur, istişareye önem vereceğiz” dedi.

TARIMSAL KALKINMA İÇİN FİKİRLERİNİZİ ÖNEMSİYORUZ 

Yerel yönetimlerin önemli görevlerinden birinin de kalkınma odaklı hizmetler yapmak, kırsal kalkınma için de tarım ve hayvancılığın gelişmesi olduğuna dikkat Çeken Güngör, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Tabi ki yerel yönetimlerin önemli görevlerinden biri de AK Parti’nin de başarısının altında yatan husus kalkınma odaklı hizmetler yapmak. Kalkınmanın bir unsuru yerel kalkınma. Yerel kalkınmanın ise en unsurlarından biri kırsal kalkınmadır. Bu kalkınma içerisinde tabi ki; tarımın, hayvancılığın çok önemli bir yeri var. Bizler de, yerel kalkınmanın tarım ve hayvancılık boyutuna da, diğer unsurlar kadar öncelik vereceğiz.

Büyükşehir yasası oluşturulurken, her aşamasında bulundum. Büyükşehir Kanunu çıkarken, belediyelere de tarım ve hayvancılıkla ilgili görev verildi. Aynı zamanda belediyelerin, ekonomi ve ticareti geliştirme, tanıtım yapma gibi görevleri de var.  Yani ekonomi ve ticareti geliştirme görevleri derken; fabrika açma, banka açma ya da buna benzer işler yapmak değil. Ama bu görevler kapsamında belediye, yatırımcıya alan açar. Altyapı ihtiyacı varsa bu ihtiyacı giderir, oraya yatırımcıyı çeker.

Özellikle kırsal kalkınmanın temelini oluşturan, tarım ve hayvancılıkta da, tarım bakanlığı ve bakanlığı taşra teşkilatlarıyla, ortak işbirliği yapar. İşte bu manada Ziraat Mühendisleri Odası olarak bize ciddi katkılar sunacağınızı biliyorum ve inanıyorum.

Önümüzdeki süreçte bu alanda belediye hizmetlerimizde yapacağımız çalışmalarda odanızın önerileri, katkıları, destekleri bizim için çok önemli ve kıymetli olduğunu düşünüyorum. Her zaman istişareye açık olacağız.

İnşallah el birliği ile her bir alanda, o alanın muhataplarıyla istişare ederek hizmet edeceğiz.”  

CUMHUR İTTİFAKININ ADAYIYIM, SORUMLUĞUM DAHA DA FAZLA

Cumhur İttifakının adayı olarak sorumluluğunun büyük olduğunu ifade eden Güngör; “Kahramanmaraş’ta şahsımla birlikte iki Büyükşehir Belediye Başkan Adayı var. Tabi ben partimin olduğu kadar Cumhur İttifakının da adayıyım. Bu sorumluluğumun bilincindeyim, bu bilinçle de hareket etmeye çalışıyorum.

Temennimiz güzel bir seçim süreci yaşamak. Hizmet edeceğiz, ama önceliğimiz gönüllere girmek. 31 Mart’ta da çok iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. 1 Nisan itibari ile de bizden önce çalışan başkanlarımızın hizmetlerinin üzerine yeni hizmetler ekleyeceğimize inanıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.  

ZMO Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar da ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Güngör’e başarılar diledi.

KAHRAMANMARAŞ ÖNEMLİ BİR TARIM ŞEHRİ

Kahramanmaraş’ın önemli bir tarım şehri olduğunu belirten Dumlupınar; “Öncelikle seçimlerin ülkemiz ve şehrimizin için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

İl genelinde odamızın bine yakın üyesi var. Şehrimizde İl ve ilçe tarım müdürlüklerimizin yanı sıra, her il de bulunmayan TKDK, Ziraat Fakültesi ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve bu kurumlarda çalışan konularında uzman Ziraat Mühendisi meslektaşlarımız bulunmaktadır.

Elbette kazanırsanız, bizler de Ziraat Mühendisleri Odası olarak, şehrimiz adına katkıda bulunmak isteriz.  

Ziyaretinizden dolayı teşekkür eder, başarılar dilerim” diye konuştu.