“Kahramanlık” unvanı verilişinin 46. yıldönümü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, milli iradenin temsilcisi TBMM'nin, Maraş'ı 7 Şubat 1973 tarihinde ''Kahramanlık'' payesi ile ödüllendirerek, büyük mücadeleler sonucu kazandığı zaferi destanlaştırdığını söyledi.


“Kahramanlık” unvanı verilişinin 46. yıldönümü

Başkan Erkoç, Maraş'a ''Kahraman'' unvanı verilmesinin 46. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, tarih sahnesinden silinmek istenen Türk milletinin başlattığı milli mücadele hareketiyle bağımsızlık yolunda destansı başarılara imza attığını belirtti. Bu başarıların en önemlilerinden birinin Maraşlılar tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Erkoç, mesajında şunları kaydetti:  

''Günlerce süren mücadeleden sonra Maraşlılar, küçüğünden büyüğüne silaha sarılarak tek yürek halinde bütün gücünü ortaya koymuş ve kendisini yok etmek isteyen düşmana karşı zafer kazanmıştır. Maraş kazandığı başarılarla 'kendini kurtaran şehir' unvanını elde etmiş, bununla yetinmemiş çevre illerin yardımına koşarak milli dayanışmanın en güzel örneklerinden birini de sergilemiştir. Milli iradenin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, Maraş'ı 7 Şubat 1973 tarihinde 'Kahramanlık' payesi ile ödüllendirerek, bu onuru ebedileştirmiştir. Bu vesile ile Maraş'a 'Kahramanlık' unvanı verilmesinin 46.yıl dönümünü kutluyor, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”