Rektör Özgül'ün 12 Şubat Mesajı

İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, " Düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünde, istiklal ile müsemma olan Kahramanmaraş'a, İstiklal Üniversitesi'ni kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.


Rektör Özgül'ün 12 Şubat Mesajı

Rektör Özgül, 12 Şubat Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Maraş'ın Fransız işgaline karşı destansı direnişinin, Türk Kurtuluş Savaşının eşsiz kahramanlıklarından birini teşkil ettiğini ifade eden Prof. Dr. Özgül, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

"Birinci Dünya Savaşının ardından Anadolu'nun her köşesi emperyalist devletlerin saldırısına uğramış, kadim Türk yurdu Maraş ise, Fransızlar ve yerli işbirlikçileri Ermeniler tarafından işgal edilmiştir. Ancak bağımsızlığı yaşamının temel felsefesi haline getiren Maraşlı, bu hayasız akına boyun eğmemiş ve tarihin en şanlı direnişlerinden birini sahnelemiştir. 22 gün 22 gece süren kanlı çarpışmaların nihayetinde düşman kovulmuş ve 12 Şubat günü Maraşlı için en kutlu bayram haline gelmiştir. Bu zaferin elde edilmesi, Türk Kurtuluş Savaşının kazanılacağına yönelik inancı da artırmış, Maraş; Anadolu'ya adeta umut olmuştur. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Türk İstiklal Savaşı'nın tüm şehit ve gazilerini rahmetle anıyor, Arslan Beyi, Sütçü İmam'ı, Rıdvan Hoca'yı, Avukat Mehmet Ali Bey'i, Ali Sezai Efendi'yi, Yörük Selim'i, Senem Ayşe'yi ve adlarını anamadığımız tüm kahramanlarımızı minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Sevgili Kahramanmaraşlılar, 12 Şubat Kurtuluş Bayramımızın 99'ncu yıldönümünde bir diğer mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Asırlardır hür yaşayan Kahramanmaraş'a, 'İstiklal' ismiyle ikinci bir üniversite kuruluyor. 'Kahraman' ünvanıyla, kırmızı şeritli istiklal madalyasıyla Anadolu'nun eşsiz kenti olan Kahramanmaraş, İstiklal Üniversitesi ile daha da güzelleşecek ve üniversitemiz ülkemizin en önemli bilim yuvalarından biri haline gelecektir. Bizler de bu noktada üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirecek, bu kurumu çok sağlam temeller üzerinde inşa edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, üniversitemizin kuruluşunda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyor, 12 Şubat Kurtuluş Bayramımızı bir kez daha tebrik ediyorum."