Akıllı Tavşan Momo da dondurma kesti

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü kutlama etkinleri kapsamında sahne alacak Kahramanmaraş menşeili Akıllı Tavşan Momo Çizgi filminin galası yapıldı.


Akıllı Tavşan Momo da dondurma kesti

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen galaya AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, TRT Genel Müdür Yardımcısı Osman Urgun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı ile çok sayıda davetlinin katıldığı gala açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarında kürsüye ilk gelen Akıllı Tavşan Momo Çizgi Filmi'nin yönetmeni Mahmut Hasan ve Teknik Yönetmen Yunus Emre Günaydın, filmin yapımına ilişkin bilgiler aktararak kendilerine sunulan bu imkanlardan dolayı TRT ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Akıllı Tavşan Momo müzikal filminin Kahramanmaraş’ta yapılıyor olmasından ve böylesine anlamlı bir günde burada izlettirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek TRT ailesine teşekkürlerini bildirdi.

Son olarak kürsüye gelen TRT Genel Müdür Yardımcısı Osman Urgun ise 46 yıl önce 7 Şubat’ta Maraş'a "kahramanlık" unvanının verildiği, 99 yıl önce 12 Şubat’ta da Kahramanmaraş halkının düşmanı bu topraklardan sürdüğünü ifade ederek: “Çocuklarımızın milli kültürden beslenen tarihi bilen bireyler olarak yetişmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Akıllı Tavşan Momo Kahramanmaraş'ta üretiliyor. Biz de TRT olarak ailelerimizin evlatlarına güvenle izletebileceği içerikler üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından plaket takdimi gerçekleştirilerek Akıllı Tavşan Momo çizgi filminden bir bölüm izlendi.

Filmin izlenmesinin ardından Kervan Pastanelerinin katkılarıyla düzenlenen Dondurma Şovu’nda akıllı tavşan Momo ve diğer ilgililer dondurma kestiler.