“Tek bir cesaret kurşunu ile en büyük kutlu zafer”

Çalışkan Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Alıç, “Sütçü İmam’ın cesaret kurşunu ile esaret zincirinden kurtulan Kahramanmaraş, kanları uğruna korudukları vatanlarından tüm ülkeye kurtuluş meşalesi ateşledi” dedi.


“Tek bir cesaret kurşunu ile en büyük kutlu zafer”

Çalışkan Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Alıç, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Çalışkan Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Alıç,“Kahramanmaraşlı, kanları uğruna korudukları vatanlarından tüm ülkeye kurtuluş meşalesi ateşleyerek, ay yıldızlı bayrağın bugün şan ve şerefle dalgalanmasında en büyük katkıyı sağladı” ifadeleriyle, Kahramanmaraş’ın tek bir cesaret kurşunu ile ne büyük kutlu bir zafere imza attığının altını çizdi.

CESARET VE KARARLILIK TANIMLANDI

“12 Şubat demek, din ve vatan, özgürlük, bağımsızlık, ezan ve bayrak için her şeye rağmen, herkese karşı başarılmış, bir millete vurulmak istenen esaret zincirinin kırılışının, milli dirilişin ve şahlanışın adıdır” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Alıç, “Mert, korkusuz insanlarıyla bu şehir vatanı saran esaret zincirlerini kırarak cesareti ve kararlılığı yeniden tanımladı.”

ERKEK-KADIN GENÇ-YAŞLI…

Başkan Alıç mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:“Mesele vatan ve haysiyetli yaşam ise her zaman öne çıkan Kahramanmaraş, 12 Şubat’ta da aynı onurlu, yürekli ve inançlı tavrı sergilemiştir. “Bayraksız namaz kılınmaz” inancıyla 1920’de yüreklerimizde ateşlenen ilkeler, sanattan endüstriye, spordan siyasete, bilime her alanda öncü isimler yetiştirmiş; ülkemiz için güç ve enerji kaynağı olmuştur. Vatan toprağının bölünmez bütünlüğünü ve halkın hürriyetini kanlarının son damlasına kadar savunan erkek-kadın genç-yaşlı aziz şehitlerimiz yaşadığımız her gün minnet ve şükranla anılacaktır. Göğsündeki İstiklal Madalyası ile her Kahramanmaraşlı hem haklı bir gurur taşır hem de büyük bir sorumluluk. Bugün de Kahramanmaraş halkı temeli eşitliğe ve kardeşliğe dayalı bu cennet ülkeye sahip çıkmak için milli birlik ve beraberlik fikriyle harmanlanmış vatan bilincine sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şanlı ecdadımız olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm Kahramanmaraşlıların kurtuluş gününü yürekten kutluyorum.”