“12 Şubat Ruhu Taze Tutulmalı”

İyi Parti İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılı nedeniyle açıklamalar da bulundu.


“12 Şubat Ruhu Taze Tutulmalı”

Başkan Çabukel, “Kahramanmaraş’ın ayrı bir noktası var, Kahramanmaraş’a baktığında insanlık olarak ta diğer illere göre farklı hem gelişmeye aç hem genişlemeye aç fakat göz açlığında tok bir şehir, öyle bir insan yapısı var. Kahramanmaraş’ın kahramanlık unvanı gelirken bütün vatandaşların katılımıyla geldi. Herkes kadın, erkek, çocuklar, yaşlılar, genç kızlar ve genç erkekler hepsi bir katıldı. Bugün bu havayı maalesef soluyamıyoruz ama ben şunu görüyorum, Kahramanmaraş’ta bir şey olacaksa yine hep birlikte olacaktır.”dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’TA DESTAN YAZMAK ZORDUR”

12 Şubat ruhunun taze tutulması gerektiğini savunan Av. Ahmet Çabukel şunları söyledi, “Maraş halkı birbirinden ne kadar ayrılmayı seviyorsa da barışmayı da çok severler. Bugün geldiğimiz nokta itibari ile Kahramanmaraş maalesef iki büyük vaka yaşadı. Biri 1978 de aleviler ve Sünniler arasında çıkarmaya çalışılan olay kısmen de başarılı olan bir olay ve daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu olayının meydana gelmesi ben buna iki büyük olay olarak bakıyorum. Bu iki olaydan sonra Kahramanmaraş kendi kabuğuna çekildi, Kahramanmaraş halkı siyaseti sevmez hale geldi, Kahramanmaraş insanları sosyal hayatı sevmez hale geldi. Hâlbuki sosyal hayat güzel bir şey hâlbuki insanların selam vermesi, tokalaşması, sarılması, alışveriş yapması çok güzel şeyler fakat bugün bu ruhu maalesef göremiyoruz ama ben bu ruhun yeşereceğine inanıyorum. Bunun tamamında insanlara ayrıcalık yapmamak yatıyor. Kahramanmaraş’ta destan yazmak zordur. Biz Kahramanmaraşlılar olarak büyük bir destan yazmıştır. 99 yıl önce ve o destanın üzerinden ben iddia ediyorum, inşallah Kahramanmaraş destanlar yazmaya devam edecek ama Allah bu kadar talihsiz destan yazdırmasın. Hep talihli destanlar yazdırmayı nasip etsin. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 99’cı yılını kutluyorum.”