Kahramanmaraş Oryantiring yarışması başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu işbirliği ile Kahramanmaraş’ta iki gün boyunca devam edecek Kahramanmaraş Oryantiring Yarışması başladı.


Kahramanmaraş Oryantiring yarışması başladı

Kapıçam Ekstrem Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük oryantiring yarışmasına 81 ilden 128 takım ve 2150 sporcu katıldı.

Harita ile yer bulma sporu olarak gerçekleştirilen Kahramanmaraş Oryantiring Yarışmasının birinci günün sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül dağıtım töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın her şeyiyle mükemmel bir şehir olduğunu ifade ederek her türlü sporun yapılmasına müsait bir bölge olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş’ın Cumhuriyetin kuruluşunda önemli bir rol oynadığını ve Kurtuluş Savaşı’nın meşalesinin Kahramanmaraş’tan ateşlendiğini ifade eden Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’ın istiklal mücadelesinde öncü olduğu gibi istikbal mücadelesinde de öncü rol oynadığını söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Kadim medeniyetimizin izlerini taşıyan ve her tarafı buram buram tarih kokan şehrimizi inşallah gezme fırsatı bulursunuz. Burası Üstad Necip Fazıl’ların, Mahsuni Şerif’lerin ve Yedi Güzel Adamların şehri. Şehrimizi gezerken onların da fısıltılarını hissedersiniz. Gastronomisi ile de ünlü olan ve dünyanın dört bir yanında ayyıldızlı ürünümüz dondurması ile Türkiye’mizi temsil etmekte. Saklı değerlerin şehri olan Kahramanmaraş’ı keşfetmenizi diliyoruz. Bu alanı gçen yıl biz şehrimize kazandırdık. Türkiye’mizin en büyük ekstrem spor merkezi inşallah daha da geliştireceğiz. Hemen o karlı dağlarda kayak merkezlerimiz var. Çok güzel vadilerimiz var, raftinge ilgi duyan arkadaşlarımız için debisi çok yüksek nehirlerimiz var. Yamaç paraşütü meraklılarımız için de yaklaşık 500 kilometrelik uçuş alanına sahip bir bölgemiz var. Hemen buranın doğusundaki tepelerden yükselip Mardin’e kadar uçuş parkuru var. Yani adrenalinin ve heyecanın adresi Kahramanmaraş. Sizleri her zaman şehrimizde misafir etmekten memnuniyet duymaktayız. Sizleri çok tebrik ediyorum. Dinamik bir Türkiye için spor yapmak, lisanlı sporcu olmak çok önemli. Oryantiring çok planlı ve stratejik bir spor. Yani hem zekanın hem dinamizmin bir arada olduğu bir spor. Bu spor dalı milletimizin ve ülkemizin geleceği açısından da çok önemli bir spor dalı. Bu vesile ile ben hepinize başarılar diliyorum ve yeniden şehrimize hoş geldiniz şeref verdiniz” diye konuştu.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akgüz ve Vali Vahdettin Özkan birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından katkılarından dolayı Federasyon Başkanı Akgüz protokol mensuplarına plaket vererek teşekkür etti.

Plaket takdiminin ardından ödül törenine geçildi ve ilk gün yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun son 17 yılda gerçekleştirdiği en kalabalık organizasyonlardan olan Kahramanmaraş Oryantiring Yarışması 10 Mart Pazar günü de Trabzon Caddesi ve Tarihi Kapalı Çarşı arasında devam edecek. Yarışmalar saat 10.00’da başlayacak.