Güngör: “Bizde ayrılık gayrılık olmaz”

AK Parti İl Başkanlığı, Tanıtım Medya Başkanlığınca Kervanhan da basın mensupları ile istişare toplantısı yapıldı. Seçildiği takdirde burada yapacaklarını anlatan Güngör: “Geçmişi yaşattığımızda geleceği inşa ederiz. Bu manada da burada bir nöbet değişimi yapıyoruz. Fatih Mehmet Erkoç başkanımız başta olmak üzere görev yapan bütün başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Biz partimizin neferleriyiz, bu bir nöbet değişimidir, Ayrılık Gayrılık Olmaz” ifadelerini kullandı.


Güngör: “Bizde ayrılık gayrılık olmaz”

“Biz şehrin ihtiyaçlarına dönük bir proje tanıtımı yapmıştık” diyen Güngör şehir için yapacaklarını şöyle özetledi: “

PROJELER ÇEŞİTLİ

Tabi ki gördüğümüz ihtiyaçları projelendirmiştik ama ihtiyaçlar bunlardan ibaret değil. Seçim öncesinde yaptığımız çalışmalar var, ekiplerimiz dolaştı ama seçim sonrasında da bu sorumluluğu üstlenirsek daha sağlıklı bir şekilde bunları revize edeceğiz, daha somut, yıllık, iki yıllık yani kısa, orta, uzun dönemli eylem planlarını sizlerle paylaşacağız.

KAHRAMANMARAŞ’A İLÇELER ANLAMINDA BAKTIĞIMIZ ZAMAN İLÇELERİMİZ BİRAZ DAĞINIK

Türkoğlu’nu ayırabiliriz ama Elbistan örneğin en büyük ilçe ama merkez olarak düşündüğümüz yerden belli bir kilometre uzakta bir ilçe. Diğer ilçelerimiz için de bunu düşünebiliriz. Bunun getirdiği bir maliyet var, kaynakların daha etkin kullanılması ve Kahramanmaraş’ın 2014 yılında Büyükşehir olmasında bu gücü birleştirmesinin etkisi var. Bugün geldiğimiz noktada Kahramanmaraş’a daha fazla hizmet yapılmalıydı, yapılabilirdi. Bunu söyleyebilirim ama tüm bunları ortaya koyarak bir eleştiri yapmamız lazım. Şehrin gelişmesinde alt-üst yapı standardı önemli. Kanalizasyon, taşkın koruma, park, konut, ulaşım, çevre ve atık gibi konuların hepsi şehrin kalitesini gösterir. Seçim beyannamemizde ifade etmiştik, bir şehrin standardı için uluslararası genel geçer kurallar vardır. Yeterli sağlık hizmeti var mı, yeterli eğitim hizmeti var mı, konut var mı? Sade konut olması yetmiyor, bir ortalama sağlık var mı ve her bir gelir grubunun alabileceği ya da kiralayabileceği standartta konutlar var mı bunlar önemli. Yeterli yeşil alanlar, toplu ulaşımın çeşitliliği gibi konuların sürdürülebilir olması önemli. Bunun yanında bir şehirde yeterli iş ve aş var mı? Şehrin bu konuda da gelişmiş olması, belli bir standardının olması lazım. Kahramanmaraş’a baktığımızda önemli ölçüde sanayi faaliyetleri var ama kapasitemizin ve hedeflediğimiz noktada değiliz. Ama küçümsenmeyecek bir sanayi kapasitemiz var.

ULAŞIMDA DA BURAYI ENTEGRE YAPIP BİR ULAŞIM MERKEZİ OLARAK ORAYI DÜZENLEYECEĞİMİZİ İFADE ETTİK

Bu şehrin tanıtımı için bir önemli argüman. Ama aynı zamanda şehrin bu söylediğimiz doğal mirası, kültürel mirası diğer etkinliklerin dünyadaki genel geçer kurallara göre pazarlanması tanıtılması gerekiyor. Aynı zamanda şehirde ve ilçelerimizde her bir ziyaretçi turist tercihine uygun konaklama mekânı olması lazım. Yeterli yatak kapasitesi olması lazım. Kimi mesela geliyor buranın gerçekten bu kültürel mirasına uygun restore edilmiş yerlerde kalmak istiyor, kimi 5 yıldızlı otelde kalmak istiyor, kimi apartta kalmak istiyor. Buna uygun bir konaklama çeşitliliği oluşturmamız lazım ve bu gezilecek görülecek yerlerde de uygun bir destinasyon alanı oluşturmalıyız. Yani bir günlük geldiğimizde biz nereleri gezebiliriz. Burada da mutfağımızdan başlamak üzere diğer kültürlerimizi yaygınlaştırmamız lazım. Yine şehir tanıtımında bir diğer argüman ne kadar ulusal ya da uluslararası etkinlik, kongre gibi etkinlikler yapılıyor. Bizim şehrimizde yapılanlar var. Biz gerçekten bunları takdirle karşılıyoruz. Ama bunların standardını ve çeşitliliğini arttırmamız lazım. Daha fazla yurtiçinden ve yurtdışından ziyaretçi çekmemiz lazım. Tabi bir şehrin tanıtımının gelişmesini ülke gelişmesinden bağımsız göremeyiz. Türkiye'de huzur oldukça Türkiye'de istikrar oldukça Türkiye ne kadar kalkınırsa Türkiye'ye ne kadar fazla ziyaretçi gelirse bizde ondan daha fazla pay alırız.

TEKKE ÖNEMLİ BİR SORUN

Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinde de bu alanlar var. Ama bugün Tekke önemli bir sorun. Başlanmış ve hemşerilerimizin haklı olarak buranın dönüştürülmesiyle ilgili serzenişleri var. Biz rasyonel işler yapacağız. Yapamayacağız işleri uğraşmayacağız ve hemşerilerimizin beklentilerine cevap vererek yapacağız. Biz şu an kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş Tekke bizim önceliğimiz olacak. Oradan başlayarak bir plan ve imkân dâhilinde diğer yerlerimizi de birer birer dönüştüreceğiz.

MOZAİKLER İÇİN ÖZEL GAYRET

Mozaikler hem kentsel dönüşümü ilgilendiriyor hem de tarihi ve kültürel varlığı ortaya çıkarılmasını ilgilendiriyor. Orada kısıtlanmış hemşerilerimizin mülkiyet hakkı var ve uzun süredir herhangi bir şey yapılamamış. Burada bizim eş zamanlı çalışacağımız konu olacak. Buraya tanıtım toplantısında geldiğimde ifade ettiğim gibi ben her şeyi bilmem ama kimin ne yapacağını iyi bilirim. Bunu tekrar ediyorum her şeyi bilmem, işi uzmanına sorarım tecrübeye önem veririm, yapabilecek ve çalışabilecek kadrolarla çalışmak isterim. Sizin şehrinizin, hemşerilerinizin bir beklentisi var talepleri var ihtiyaçları var. Talep ve ihtiyacı da çok iyi ayarlamamız lazım.

ÇÜNKÜ İHTİYAÇSA YAPILMALI HER TALEP TARTILMALI HERKESE GÖRE BİR BELEDİYE STANDARDI VAR ÖNCELİK VAR

Ama genel olarak ihtiyaç nedir, hangileri öncelikli yapılmalı ona bakmamız lazım. Bir taraftan da kaynak var. Dünyanın hiçbir yerinde sınırsız bir kaynak yok. Ama ihtiyaçlar sınırsız. Bu kaynaklarla bu ihtiyaçları uygun ortamda buluşturmamız lazım. Bütün ihtiyaçlar giderilebilir ama öncelikleri belirleyerek bu öncelik dâhilinde bu kaynaklarla en etkin hizmet üretmemiz lazım. Arada da yönetimler var. Bu kaynak ile bu ihtiyaçları buluşturacak profesyonel bir örgüte ihtiyaç var. Beşeri sermayeye ihtiyaç var. Biz buna oldukça önem vereceğiz.  Eylem oluştururken istişare ne kadar tartışılması gerekiyorsa o kadar tartışılıp noktayı koyduğumuzda eğer yanlış değilse kulağımızı kapatıp yapacağız onu. Ama bir yanlış varsa hakikaten biri doğru söylüyorsa bütün istişarelere rağmen yanlıştan dönmeyen aptaldır sözüne irtibat ederek evet burada bir yanlış olmuş onu düzelteceğiz. Ama her gelen burası şöyle olsun burası böyle olsa iyi olurdu o istişareyi yaptıktan sonra devam edeceğiz”

CUMHUR İTTİFAKI TAM KADROSUYLA SAHADA

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’de şöyle konuştu: “Malum önümüzdeki hafta pazar günü Türkiye seçime gidiyor. Cumhur ittifakı tam kadrosuyla sahada. İlk günden bu yana koşturmaca devam ediyor. Bizler 24 Kasım'da büyükşehir belediye başkan adayı olarak Hayrettin Güngör isminin açıklandığı günden bugüne başkanımızla birlikte ilimizin her bir kesiminde teşkilatımızla birlikte hem tanışma hem kaynaşma hem de şehrimizi tanıma, eksikleri varsa onları gözlemleme noktasında gayret gösteriyoruz. Sağ olsun başkanımızda o gün bugündür bildiği şehrimizi daha detaylı tanıma fırsatı buldu diye düşünüyorum. Hamdolsun koşuşturuyor, yakın bir tarihte de projelerini kamuoyuyla paylaştı. Tabi 24 Kasım'dan sonra bir takım eleştiriler geliyor. Burada biz basınla birlikte sosyal medyada da basında da çıkan bir takım haberleri hep beraberce istişare ediyoruz. Bir takım eleştiriler gelmiş olabilir ama Hayrettin Bey Kahramanmaraş'ı tanıyan, bilen, yapmış olduğu görevler münasebetiyle özellikle belediyecilik, kontrolörlük, mali işler alanında uzmanlaşmış ve kendini kanıtlamış birisi. Bunu bizim kendisine anlatmamıza yüzüne karşı övme değil bu gerçekten bahsediyoruz. Çünkü tüm Türkiye'de hamdolsun belediyelerin teftişlerinden tutunda her kamu kuruluşunun diğer alanlarda birçok güzel hizmetleri olmuş ve bununla ilgili kanun veya yönetmeliklerin düzenlenmesinde emeği geçmiş Kahramanmaraşlı bir hemşerimiz. O gün bugündür tüm ilçelerimizi, görev yapmış belediye başkanlarımızı, milletvekillerimizi, siyasi büyüklerimiz olmak üzere ziyaretlerde bulundu. Tüm ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasıyla birlikte de daha aktif bir seçim çalışması gündeme geldi”