Jandarma’dan film gibi operasyon!

Kahramanmaraş Jandarma Komutanlığı ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, değişik zamanlarda kazı yaparak Roma, Bizans dönemine ait sikke ve çeşitli tarihi eseri satmaya çalışan iki kişiyi müşteri kılığına girerek yakaladı.


Jandarma’dan film gibi operasyon!

Kolay zengin olmak hayali ile tarihi eser kaçakçılığına girişen kötü niyetli kişilerle dur durak bilmeden savaşan Türk Jandarması yeni bir başarıya imza attı. Türkiye nüfusunun büyük bir kısmından sorumlu olan jandarma her zaman ve her yerde görev yapabilme yetisi ile suç ve suçluya aman vermiyor. Önceki gün Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6’ıncı yüzyıla ait olduğu tahmin edilen  (1.409) adet metal sikke, (55) adet yüzük, (1) adet kadın başı figürü, (1) adet vazo, (1) adet metal şahin figürü, (1) adet küçük hayvan heykelciği, (1) adet at figürlü nal, (2) adet tunçtan yapılma insan figürü,  (1) adet hayvana ait diş fosili, (2) adet delikli taş, (3) adet toprak kase, (1) adet çift taraflı hayvan figürü bulunan metal parça, (109) adet muhtelif tarihi objeyi satmaya çalışan 2 kişiyi yakaladı.

ALICI KILIĞINA GİRDİ

Alınan bilgilere göre, sahada aldıkları bir istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri şehrin değişik yerlerinde değişik zamanlarda tarihi eser kazası yapıp eserlere ulaşan iki kişinin bu eserleri satacağı istihbaratını aldı. Şahısların evlerini, araçlarını hem teknik hem de fiziki takibe alan ekipler, önce alıcı kılığında şahıslar ile irtibata geçti. Şahıslar ile buluşmaya giden ekipler Baba M.Y ve oğlu H.Y göz altına alındı. Diğer ekipler ise şahısların ikametlerinde yaptığı aramada tarihi eserleri buldu

Yapılan incelemede  (1.409) adet metal sikke, (55) adet yüzük, (1) adet kadın başı figürü, (1) adet vazo, (1) adet metal şahin figürü, (1) adet küçük hayvan heykelciği, (1) adet at figürlü nal, (2) adet tunçtan yapılma insan figürü,  (1) adet hayvana ait diş fosili, (2) adet delikli taş, (3) adet toprak kase, (1) adet çift taraflı hayvan figürü bulunan metal parça, (109) adet muhtelif tarihi obje, (1) adet Hilti, (1) adet boşluk bulma cihazı ele geçirildi. Olayla ilgisi bulunan M.Y. ve H.Y., isimli şahıslar ile mahkemeye sevk edildi.