Mine Ataman KSÜ’de, Anadolu’da ekmeğin 12 bin yıllık tarihini anlattı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tarım ve İletişim Öğrenci Topluluğu tarafından “Mayasında Aşk Var: Anadolu’da Ekmeğin 12 Bin Yıllık Tarihi” konulu konferans düzenlendi.


Mine Ataman KSÜ’de, Anadolu’da ekmeğin 12 bin yıllık tarihini anlattı

KSÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı yaptı. Anadolu coğrafyasının medeniyetlerin beşiği olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Saltalı, “Bu toprakların tarihini, kültürel köklerimizi iyi bilmeliyiz. Geçmişi iyi bilirsek geleceğe güvenle bakabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Anadolu medeniyetler tarihinde toprağın ve tarımın önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Yardımcısı Saltalı, kültürümün çok önemli bir parçası olan ekmeğe sahip çıkmamız gerektiğinin altını çizdi.

Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Leyla İdikut ise konferansın düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür etti.

Tarım ve İletişim Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Paksoy da kısa bir selamlama konuşması yaparak konferansın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından ekmek konusunda yürüttüğü çalışmalarla bilinen yazar Mine Ataman “Mayasında Aşk Var: Anadolu’da Ekmeğin 12 Bin Yıllık Tarihi” konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Geçmişten günümüze Anadolu uygarlıklarında ekmeğin, buğdayın ve insanın 12 bin yıllık bilinmeyen öyküsünü “Cennette İlk Sofra” adlı kitabında kaleme alan Mine Ataman, konferans sunumunun ardından katılımcılar için kitabını imzaladı.