12 Yıldır inşaatı devam ediyor Göksun yolu bu yıl bitecek mi?

Doğu’yu İç Anadolu’ya, Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak yol statüsünde olan Kahramanmaraş-Göksun yolunun bu yıl sonuçlanması bekleniyor. 2007 yılında temeli atılan ve proje değişiklikleriyle açılması uzayan söz konusu yolun bu yıl tamamen trafiğe açılıp açılmayacağı merak konusu oldu.


12 Yıldır inşaatı devam ediyor Göksun yolu bu yıl bitecek mi?

Kahramanmaraş’ın tarihini değiştirecek Göksun-Kahramanmaraş karayolunun söz verildiği gibi bu yıl tamamen trafiğe açılıp açılmayacağı sorusu cevap beklemeye başladı.

Dönemin Valisi Mehmet Niyazi Tanılır’ın girişimi ile 2007 yılında Özel İdare bütçesinden temeli atılan ve daha sonra proje değişikliğine gidilerek 12 tünel 4 viyadüğe çıkan söz konusu yol, bölgeye gelen bakan ve siyasiler tarafından 2011, 2014, 2016 ve son olarak 2019 tarihinde açılacağı müjdelenmişti.

Her açılmaya yakın tarihlerde proje değiştirilerek yolun standardı yükselirken, 24 Haziran 2018 genel seçimlerde ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerde yine tercihini ezici çoğunlukla Ak Partiden yana kullanan Kahramanmaraş Göksun-Kahramanmaraş yolunun bu yıl tamamen trafiğe açılmasını bekliyor.

Kahramanmaraş-Göksun arasındaki yolun standardının yüksek olması ve yüklenici firmanın hiçbir maliyetten kaçınmayarak görevini fazlasıyla yerine getirmesi yolda şuana kadar hiçbir çökme meydana getirmedi.

Gaziantep ve Adana yolları kısa süre önce yapılmasına rağmen bir çok alanda çözmeler meydana gelirken, Göksun-Kahramanmaraş arasındaki yolda üzerinden uzun süre geçmesine rağmen standardını koruması yüklenici firmaya teşekkür yağdırdı.

Türkiye üzerine oynanan ekonomik oyunların ardından tüm bakanlıklar tasarrufa giderken, Türkiye’nin dört bir yanındaki yüklenici firmalara ödeme yapılamayınca işler durma noktasına gelmişti. Kahramanmaraş’ın Kayseri Çevre yolu üzerinde bulunan Orta Hal kavşağı da ödeneğe takılarak aylarca beklemiş ve ödenek sorunun çözümüyle çalışma yeniden başlamıştı.

Kahramanmaraş-Göksun karayolundaki çalışmalar ise aslen Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinden olup uzun yıllar önce taşınan bir ailenin sahibi olduğu Duygu İnşaat ise ekonomik sorunlardan etkilenmesine rağmen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Göksun Yolu tamamen 2019’da açılacak’ sözüne binaen çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Hasancıklı ile Fırnız arasında bulunan 5 tünelin tümünün delme işlemini gerçekleştiren firma kış aylarında da boş durmadı. Tünellerin beton kaplama işine devam eden firma ödeneklerin gelmesi durumunda yolu bu yıl karayollarına teslim edecek.

Kahramanmaraşlı vatandaşlar ise 12 yıldır inşaatı süren yolun bu yıl tamamen trafiğe açılması için hem Ulaştırma Bakanından hem de Kahramanmaraş milletvekillerinden duyarlılık bekliyor.