Bölme ve kutuplaştırma çabalarına karşı birleşmeliyiz

Hukukçular Derneği Kahramanmaraş İl Temsilcisi Av. Celal Kara, Hakkari Çukurca’da meydana gelen terör saldırısı ve sonrasında yaşananlar ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kara, milletin acısı üzerinden yapılmak istenen provokasyonların sonuçsuz kalacağını söyledi.


Bölme ve kutuplaştırma çabalarına karşı birleşmeliyiz

Hukukçular Derneği Kahramanmaraş İl Temsilcisi Av. Celal Kara, 20 Nisan tarihinde Hakkari Çukurca’da şehit düşen 4 vatan evladına rahmet, ailelerine baş sağlığı dileyerek başladığı açıklamasında sonrasında yaşananları provokasyon olarak nitelendirdi.
Bu gibi olayların şehit hatıralarına yakışmadığını dile getiren Kara, bu konudaki hassasiyetin göz önünde bulundurulmasını istedi. Milletin bölünmez bütünlüğünün sarsılmak istendiğini aktaran Kara, milletin bu oyuna gelmemesini istedi. Aynı çabayı siyasi partilerinde göstermesi gerektiğini anlatan Kara, kutuplaştırma çabalarından vazgeçilmesini istedi.
Kara,  konu ile ilgili yazılı açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “20 Nisan 2019 tarihinde Hakkari Çukurca bölgesinde görev yapan 4 kahraman askerimiz, hain bir saldırı akabinde şehadet şerbetini içerek ahirete irtihal etmiştir. Öncelikle şehitlerimize ve vatan müdafaasında canını hiç düşünmeden veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Şehit düşen evlatlarımızın acısı çok tazeyken ve kahraman bir evladımızın cenaze töreni icra edilirken; dinimize, geleneklerimize, örf ve adetimize uymayacak şekilde, bir siyasi parti liderine saldırı girişimde bulunulmuştur. Bu olay ile şehidimizin cenaze töreninde ailesine ve milletimize üzücü bir hatıra daha bırakılmıştır. Bu saldırının toplumunuzun cenazeye saygı konusundaki hassasiyetiyle uzaktan yakından ilgisinin olmadığı, başka bir ifadeyle suni ve provokatif olduğu göze çarpmaktadır. Her ne sebeple olursa olsun, şiddet meşru bir tepki türü değildir, kabul edilemez. Saldırının sorumluları hakkında gerekli soruşturma yapılarak biran evvel adalet karşısına çıkarılmalıdır. Ülkemizde son günlerde yaşanan siyasi gelişmeler, seçimler konusundaki belirsizlikler üzerinden oluşturulmak istenen gerginlikler, şehidimizin cenazesi de istismar edilerek devam ettirilmekte, toplumumuzun huzura kavuşması engellenmektedir. İşte böyle bir zamanda, 12 Eylül’ü 28 Şubatı ve yakın tarihimizde 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşamış hukukçular olarak, toplumun hiç yoktan yere oluşturulan kutuplaştırıcı üslup ile bir iç huzursuzluğa çekilmek istendiğini görmekteyiz.  Milletimizin dünyaya örnek olan ferasetiyle bütün bu bölme ve kutuplaştırma çabalarına karşı birlik ve beraberliğini koruyacağından en ufak şüphemiz bulunmamaktadır. Ancak bu noktada siyasilere de büyük görev düşmektedir. Bütün siyasi partilerimizin itidalli ve birleştirici bir üslup kullanması gerektiği izahtan varestedir. Bazı siyesi parti liderlerinin özellikle PKK ve FETÖ olmak üzere terör örgütlerine sahip çıkıcı üsluplarından vazgeçmeleri gerektiği de açıkça görülmektedir. Bütün bu değerlendirmeler ışığında kahraman şehitlerimize bir kez daha rahmet dilerken, acımızı istismar ederek toplumu bölmeye ve kutuplaştırmaya çalışan sessiz girişimlere karşı da teyakkuzda olduğumuzu, yapılan saldırıyı amasız kınadığımızı kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”