Emekli için temmuz zammı hesabı tamam!

Milyonlarca emekli merakla temmuz zammı için bekliyor. Uzmanlar, SSK emeklileri ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranını yüzde 6 olarak hesaplıyor. Peki emekli maaşı gelecek zam ile birlikte ne kadar olacak? SSK emeklileri ve Bağ-Kur emeklileri için güncel emekli maaşları ne kadar olacak? SSK emeklisi ve Bağ-Kur emeklisi için yeni maaşlar hesaplandı. İşte emekliye temmuz zammının detayları!


Emekli için temmuz zammı hesabı tamam!

Yaklaşık 12.3 milyon emekli için Temmuz zam ayı olacak. Zam oranlarında enflasyon belirleyici olacağından, emekli maaşları ne kadar artacak henüz belli değil. 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileri zam oranını ortaya koyacak. Emekliler bu tarihte zamlarını öğrenip aynı ay içerisinde yeni maaşlarını ceplerine koyacak. Ancak temmuz zammı oranına ilişkin tahminler de var. Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı son beklenti anketinde, ilk 6 aylık enflasyona ilişkin veriler yer aldı.

Buna göre, bu yılın ilk 6 aylık döneminde enflasyon yani SSK emeklileri ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz zammı oranı yüzde 6 olarak tahmin ediliyor. Bu tahmine göre SSK emeklileri ve Bağ-Kur emeklileri için yeni maaşlar hesaplandı. Hazırladığımız tabloya bakan emekliler, Temmuz'dan itibaren ceplerine girecek para konusunda fikir sahibi olabilecek. Eğer yüzde 6'lık tahmin gerçekleşirse, SSK emeklileri ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarında 67,52 lira ile 323,44 lira arasında artış yaşanacak.

En düşük aylık bin 193 liraya, en yüksek aylık da 5 bin 714 lira 14 kuruşa ulaşacak. Bin liralık taban maaş bin 60 liraya, 2 bin liralık maaş 2 bin 120 liraya, 4 bin liralık maaş 4 bin 240 liraya, 5 bin liralık maaş ise 5 bin 300 liraya yükselecek. (SABAH)