Alo Spor Projesi'ne büyük ilgi

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan “Alo spor siz arayın, biz gelelim, mutlaka spora başlamalısın” projesi Büyüknacar Fatih Mahallesi, Gücük ilkokulunda 20 kişilik eğitim uzmanı eşliğinde gerçekleştirildi.


Alo Spor Projesi'ne büyük ilgi

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’nın katılımlarıyla 12 Şubat Spor Kompleksi Yüzme Havuzunda tanıtım toplantısı yapılan “Alo Spor Projesi” hareketsizlikten, teknoloji bağımlılığından, obezite vb. Çağımızın hastalıklarından vatandaşlarımızı korumayı amaçlayarak hareketli bir yaşam farkındalığı oluşturacak projeyi hayata geçirmişti.

Alo Spor “Siz arayın, biz gelelim, mutlaka spora başlamalısın” projesi kapsamında Merkeze 70 km uzaklıkta bulunan Büyüknacar Fatih Mahallesi Gücük ilkokulu müdürü Sedat Ateş’in  talebi doğrultusunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ALO SPOR Ekibi okulda uygulama gerçekleştirdi. ALO SPOR Ekibinin okula hareketi öncesi Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı bir açıklama yaparak şunları söyledi” 2019 yılı içerinde Geniş kitleye ulaşma arzusu içinde olduğumuz Alo Spor Projesi Toplumumuzda spor kültürünü oluşturmak, vatandaşların bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini sağlamak ve bununla birlikte spor yapmalarına fırsat vermeyi amaçlamaktadır. Bu gün burada bir köy okulumuzdan gelen taleb doğrultusunda ekibimizi okulumuza gönderiyoruz. Artık salonlarda merkez tesislerde vatandaşların bize gelesini beklemek yok. Biz vatandaşın ayağına gidiyoruz. Uzman mobil ekibimize bu ilk uygulamada başarılar diliyorum” dedi.

Proje kapsamında ALO SPOR ekibi 09 Mayıs 2019 tarihinde Gücük İlkokuluna gittiler. Alo Spor Ekibine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Proje, Organizasyonlar, Basın ve Yayın Şube Müdürü Mustafa Arguz, Dulkadiroğlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Aksu, Pazarcık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yaprak Bozdağ’da eşlik ettiler.

ALO SPOR Porje ekibi  Büyüknacar Fatih Mahallesi Gücük İlkokulunda coşku ile karşılandı. Ekip öğrencilere yönelik çeşitli sportif etkinlikler egzersiz hareketlerinin yanı sıra cimnastik, badminton, dart, futbol ve voleybol gibi sportif faaliyetlerde bulunuldu.

Bu projenin hayata geçirilmesinden oldukça mutluluk duyan Gücük İlkokulu öğrencilerine Uzman eğitimciler tarafından sporun sağlık için ne kadar önemli olduğunu ve bilinçli spor yapmanın bilgileri verildi. ALO SPOR ekibine Çocukların yanında veliler ve mahalle sakinleride büyük ilgi gösterdi. Mahalleli amcalar özellikle dart standına ilgi gösterdiler. Amcalar ve teyzeler arasında düzenlen dart turnuvası sonunda amcalara törenle madalya takdim edildi. Hayatlarında ilk defa madalya aldıklarının ifade eden ihtiyar amcaların mutluluğu gözlerine yansıdı.

Uygulamada oluşturulan spor stantlarını turnike sistemi ile tecrübe eden çocuklar, Spor branşlarının temel hareketlerini öğrendiler. Uygulamaların ardından çocuklar arasında atletizm koşu yarışması düzenlendi ve tüm katılımcı sporcu öğrencilere madalya takdim edildi.