TCDD Kahramanmaraş'ta ilaçlama uyarısı!

Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt, Adıyaman, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Sivas'taki demir yolu hat ve istasyonlarında otla mücadele kapsamında 2 Haziran'a kadar ilaçlama yapılacak.


TCDD Kahramanmaraş'ta ilaçlama uyarısı!

Kahramanmaraş Valiliği’nden yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’nün Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt, Adıyaman, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Sivas'taki demir yolu hat ve istasyonlarında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacaktır.

Açıklama da, “İnsan ve hayvan sağlığı açısından tehlike oluşturan ilaçlama nedeniyle, belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir. Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıdığından;  Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları,  belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı yapmamaları önemle duyurulur.”

İlaçlama Programı:

22-23 Mayıs 2019 tarihlerinde Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya il sınırları içerisindeki Narlı - Malatya istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

24-25-26 Mayıs 2019 tarihlerinde Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Batman, Siirt il sınırları içerisindeki Malatya-Diyarbakır ve Kurtalan istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

26-27-28 Mayıs 2019 tarihlerinde Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis il sınırları içerisindeki Yolçatı- Tatvan istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

30-31 Mayıs 2019 tarihlerinde Van il sınırları içerisindeki Van- Kapıköy istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

02 Haziran 2019 tarihinde Malatya, Sivas il sınırları içerisindeki Malatya-Çetinkaya istasyonları arası hat kesimi ve istasyon sahaları.