Göz Altı Torbası Ameliyatı

Göz altı torbası ameliyatı gözlerini sadece güzellikleri ile görmek ve göstermek isteyenlerin dertlerini gideren profesyonel bir uygulamadır. Mavi, yeşil, ela gibi renklerle ifade ettiğimiz ve ön plana çıkartmak istediğimiz gözlerimiz, yüz bölgemizin en önemli noktalarındandır. Bu nedenle herkes gözlerine özel bir ihtimam gösterir.


Göz Altı Torbası Ameliyatı

Göz torbaları bu nedenle moral bozucudur. Her yaştan birey, göz altı torbası oluşumu nedeniyle şikâyetlerini dile getirmektedir. Çoğunlukla kadınlar tarafından istenilse de erkeklerin de göz altı torbası ameliyatı yaptırma oranı artmaktadır. Erken yaşlarda yaptıranların oranı da yükselmektedir.

Göz altı torbalarının oluşma sebepleri oldukça fazladır. İlk ve en doğal sebep olarak yaşlılık göz torbalarını tetiklemektedir. Diğer etkenlerden bağımsız olarak kişinin genetiği de göz torbalarını ortaya çıkaran ana sebeplerdendir. Erken yaşlarda oluşan göz torbaları genellikle genetik faktörler ile açıklanmaktadır. Bunun dışında madde bağımlılığı, uyku bozukluğu, teknolojik cihazların yakından kullanımı ve aşırı ağlama göz torbalarına sebep olur. Göz altı torbası ameliyatı gözlerin çevresini negatif görüntüden arındırır ve kişileri aynalar ile barışık bir psikolojiye kavuşturur.

Göz altı torbası ameliyatı yapılmadan rahatsız eden torbalardan kurtulmak maalesef mümkün değildir. Elbette torbalanma derecesini azaltan ve kısmen yok eden yöntemler bulunur ve bir ölçüde başarı sağlanabilir. Ancak ilk günkü kadar güzel bir göz çevresi isteniyorsa bunun için ameliyatın zorunlu olduğu bilinmelidir.

Göz Altı Torbası Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz altı operasyonlarında torbalanma olarak ifade edilen kas ve yağ dokusu alınarak gerdirme işlemi yapılmaktadır. Lokal anestezi kullanılarak yapılan ameliyat, ortalama olarak 60 dakika kadar sürer. Estetik isteyen kişiler içerisinden genel anestezi talep eden olması halinde genel anestezi yöntemi de uygulanmaktadır. Teknik olarak farklılık olmayıp, sadece ameliyat öncesinde dikkat edilecek hususlar değişmektedir.

Göz altı torbası ameliyatı öncesinde riskli durumların önlenmesi ve daha iyi bir sonuç alınması için tüm problemlerin belirtilmesi gerekir. Örneğin bir cilt ya da göz hastalığı, yüksek tansiyon, kan sulandırıcı ilaç kullanımı, göz kuruluğu ve alerjiler varsa bu durum cerrahtan gizlenmemelidir. Söz konusu kontroller ilgili hekim tarafından yapılacak olsa da gözden kaçma ihtimaline binaen bu sorumluluk atlanmamalıdır.

Göz Altı Torbası Ameliyatı Sonrası

Göz altı torbası ameliyatı yapılan kişiler, operasyon sonrasında talimatlar uymalıdır. Gözün zarar görmemesi için ameliyattan sonra 3 gün bandaj kullanılması faydalıdır. Aynı süre içerisinde banyo yapılması uygun değildir. 3 gün sonunda banyo yapılabilir ve banyo esnasında ılık su tercih edilmelidir. Göz bölgesi banyoda kesinlikle ovalanmamalıdır. Dışarı çıkma zamanı geldiğinde güneş gözlüğü kullanılması önerilir. Bu durum ameliyat nedeniyle hassas hale gelen gözlere zararlı güneş ışınlarına karşı direnç sağlar. Son olarak gözler kendisini toparlayana kadar, onları yoracak kitap okuma veya internette takılma gibi aktiviteler içerisinde yer alınmamalıdır.

Detaylı bilgi almak için: https://www.alpermeteugurlu.com/