Göz Kapağı Estetiği

Doğuştan gelen bozukluklar, çeşitli hastalıklar ya da fiziki darbeler sonucunda vücudumuzun bazı bölgelerinde istenmeyen görüntüler oluşabilmektedir. Genellikle; burun, kulak ve göğüs bölgesinde daha güzel görünüm elde etmek için estetik işlemleri talep ediliyor. Özellikle kadınların estetik operasyonlara olan ilgisi zaman içerisinde artıyor. Son yıllardaki estetik eğilimler arasında göz kapağı estetiği dikkat çekiyor.


Göz Kapağı Estetiği

Yaşa bağlı olarak güzelliğini ve diriliğini kaybeden bölgelerin başında göz kapakları gelmektedir. Yüz bölgesinin en belirgin alanlarından biri olması nedeniyle burada meydana gelen değişiklikler can sıkıcı olmakta. Sürekli hareket halinde olan göz kapakları yaşlanma ve yer çekimine yenik düşerek sarkmaya başlar. Bununla beraber göz kapaklarında torbalanma, genişleme, koyulaşma ve gözle görülür şekilde kırışma görülüyor. Kişinin yüz ifadesi yaşlı ve yorgun bir yapıya dönüşür.  Göz kapağı estetiği ile meydana gelen bu olumsuzluk ortadan kaldırılarak gergin göz kapakları elde edilir ve genç bir görünüme kavuşulur. Blefaroplasti olarak isimlendirilen uygulama ile yaşlılık belirtileri kısmen ortadan kaldırılır.

Göz kapağında meydana gelen sarkmalar kötü bir görüntü oluşturur. Bununla beraber sarkmanın ve torbalanmanın boyutuna bağlı olarak göz kapakları fonksiyonları yerine getirememeye başlar. Hem görünümün düzeltilmesi hem de daha sağlıklı bir göz kapağına sahip olunması için göz kapağı estetiği gereklidir. Göz kapaklarında ciddi şekilde torbalanma, renk değişikliği, üst göz kapağının düşmesi, alt göz kapağının sarkması gibi durumlarda göz kapağına müdahalede bulunulmalıdır.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Göz kapaklarındaki estetik işlemleri hasarın ve talebin boyutuna göre farklılık gösterir. Bazı kişilerde sadece alt ya da üst kapağın ameliyat edilmesi yeterli iken bazı kişilerde her iki bölgenin de estetik işlemine tabi tutulması gerekmektedir. Üst göz kapağı estetiği ameliyatında kırışıklığa ve düşüklüğe sebep olan dokular alınır. En çok merak edilen konulardan birisi iz kalıp kalmayacağıdır. Gözlerin doğal katlanma çizgileri bulunur. Estetik işlemi bu çizgilerin kesilmesi ile yapıldığından iz ya da olumsuz başka bir durum gözlenmez.

Doğumla beraber her insanın elmacık kemiği bölgesinde yağ yastıkçıkları bulunur. Yaşın ilerlemesinin olumsuz sonuçlarından birisi bu yağ dokusunun zamanla yüzün alt bölgesine hareket etmesidir. Bu hareketlenme sonunda alt göz kapağı da sarkmaya başlar. Alt göz kapağı estetiği ile söz konusu dokular gençlik zamanındaki bölgeye yerleştirilir. Çoğunlukla hastalarda yağ dokusunun eski yerine getirilmesi ile sarkma kendiliğinden kalkar. Ancak şikâyet devam ediyorsa estetik ameliyatı yapılır ve fazla yağ ve kaslar çıkarılır.

Göz kapağı estetiği için belirli bir yaş sınırı olmasa da sarkmanın belirginleşmesinin beklenmesi önerilir. Ortalama olarak 35 yaşını tamamlamış kişilerde sarkma daha belirgin hale gelir. Kadın ve erkek arasında ayrım bulunmaz. Ancak uygulamaya kadınların daha çok ilgi gösterdiği görülmektedir. Göz kapağı yapısının ameliyata uygun olup olmadığı, uygun ise hangi tekniğin uygulanacağı, ameliyat öncesi nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konular için mutlaka uzman hekimle görüşülmelidir.

Detaylı bilgi için: https://esteaura.com/