Doktorluğa ilk adımlarını attılar

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi 16. Dönem mezunu 85 öğrenci, KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen törenle “Hipokrat Yemini” ederek doktorluk mesleğine adım attı.


Doktorluğa ilk adımlarını attılar

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Numan Öksüz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, İstiklal Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Küçükönder ve Prof. Dr. Nuri Kahveci,  fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci ailelerinin katılımıyla düzenlenen Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Diploma ve Yemin Töreninin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan yaptı.

Hekimlik mesleğine adım atan Tıp Fakültesi mezunlarını tebrik eden Vali Özkan, kariyer yaşamlarında başarılar diledi. Sağlık sektörünün toplum için önemine dikkat çeken Vali Özkan, sağlıkta kalitenin arttırılması hususunda genç hekimlere büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise şehirlerde liselerin olmadığı dönemlerden iki üniversitesi bulunan bir şehirde Tıp Fakültesi mezuniyetine katılmaktan duyduğu gurur ve memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı. Ailelerin bireysel başarıdaki önemine dikkat çeken Başkan Güngör, öğrencilerin bugüne gelmesinde emeği geçen aileleri ve hocaları tebrik etti.

Genç hekimlere meslek hayatlarında başarılar dileyen ve tavsiyelerde bulunan Başkan Güngör, “Hayatta en etkili ilacın ilgi, merhamet, şefkat ve sevgi olduğunu unutmayın. Bunun yerini hiçbir ilacın tutmayacağını ifade etmek istiyorum. Bu genç kardeşlerimin Türkiye’nin ve dünyanın önemli cerrahları, uzmanları, profesörleri olacağına inanıyorum. Hedefiniz her zaman en iyisi olsun.” şeklinde konuştu.  

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can da konuşmasına genç hekim adaylarına başarılar dileyerek başladı. Bu zorlu eğitim sürecinin tamamlanmasında emeği geçen bütün akademik ve idari personel ile öğrenci ailelerini tebrik eden Rektör Can, KSÜ Tıp Fakültesi olarak dünya ve ülkemizdeki gelişmeleri yakından takip ederek ve her geçen gün daha da büyüyerek ve gelişerek en iyi hekimleri yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Doktorluk mesleğine adım atan mezunlarımıza kendilerini sürekli geliştirmeleri, alanlarındaki yenilikleri takip etmeleri ve yeniliklere öncülük etmeleri tavsiyelerinde bulunan Rektör Can, genç hekimlere meslek yaşamlarında başarı dileklerini sundu.

KSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Gül de kısa bir selamlama konuşması yaparken genç doktorları tebrik ederek meslek yaşamlarında başarılar diledi. Tıp Fakültesi 16. Dönem mezunları adına ise dönem birincisi Dr. Zeynel Tulgar konuştu.

Tıp Fakültesi 16. dönem mezunlarına mezuniyet belgesi, ödül ve plaketleri, protokol üyeleri ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilirken dönem birincisi Dr. Zeynel Tulgar ödülünü Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın elinden aldı. Dönem ikincisi Dr. Remzi Saleeml’e ödül ve belgesini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör verirken dönem üçüncüsü Dr. İbrahim Ethem Akın ödülünü Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın elinden aldı. İntörn Öğrenci Temsilcisi Dr. Ömer Biberoğlu’na ise mezuniyet belgesini Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül verdi.

Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak verilen “Acil Tıp Stajında En Başarılı İntörn Doktor” ödülünü ise Dr. Remzi Saleem, Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hakan Hakkoymaz’ın elinden aldı.

Ödül ve belge töreninin ardından Tıp Fakültesi Dekanı Gül, 16. dönem birincisi Dr. Zeynel Tulgar ile birlikte yaş kütüğüne plaket çaktılar.

Mezun doktorlar tarafından intörnlük sürecinde kendilerine danışmanlık veren Araştırma Görevlisi Dr. Murat Tepe’ye de ‘İntörn Özel Ödülü’ verildi.

Tören 16. dönem mezunlarının Hekimlik Yemini ederek mesleğe ilk adımı atmalarının ardından keplerin atılması ve fuaye alanında verilen ikramlarla son buldu.