Yaz Kuran Kursları coşkuyla kapandı

Dulkadiroğlu'nda 2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı düzenlendi...


Yaz Kuran Kursları coşkuyla kapandı

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı yaz Kur’an kurslarında eğitimin tamamlanmasıyla güzel bir kapanış programına imza atıldı.

Ziya Gökalp İlköğretim Okulu salonunda düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Aynı okulda Yaz Kuran Kurslarına katılan minik kız öğrencilerin gösterileri tam not aldı. Büyük beğeniyle gerçekleştirilen kapanış programında çok verimli ve yavrularımıza faydalı bir eğitimin verildiğinin göstergesi sergilenmiş oldu.

8 sınıfta 220 kız öğrencinin yaz Kura’an eğitimi diyanete bağlı 10 öğretici ve yardımcı alan eğitimi elamanlarınca Ziya Gökalp İlköğretim okulunda verilmiş oldu. Ayrıca, ders programında müzik dersi, işaret dili dersi de yer aldı.

Programda açılış konuşması yapan Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, yaklaşık iki ay önce kursların başladığı günü bayram günü gibi olarak kutladıkları ifade etti. "Camiler Çocukla Dolsun Ahlakı Kur'an Olsun" şiarıyla mabetlerin gölgesinde yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Polat, şöyle konuştu

" Bırakacağımız en değerli mirasın güzel ahlak, iyi bir hayat olduğunun şuurundayız. Minik yüreklerine yerleştireceğimiz en değerli şeyin Allah'ın sevgisi olduğunu biliyoruz."

Programda Akşemseddin Kur’an Kursu, Ayşe Erdoğan Küçükarık Kur’an Kursu ve Şeyhadil Kur’an Kursundan oluşan öğrenciler Kur’an-ı Kerim tilaveti yaptılar, beden dili ile şiirler okudular, ilahi söylediler ve gösteriler düzenlediler. 4-6 yaş miniklerin gösterisi ile Peygamberimizi ne kadar tanıyoruz isimli sokak röportajını yapan kız öğrenciler büyük beğeni aldı.

Program öğrencilere ve katılımcılara dondurma ikramıyla son buldu.

Programa, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, Şube Müdürü Cumali Deniz, Kurs Öğreticileri, Hümeyra Malkoç, Yasemin Yıldız, Nazife Kafalıgönül, Ayşe Gülaçtı, Sümeyra Ceyhan, Saliha Aktaş, Fatma Demiral, Bedia Şahin, Şengül Bozkurt, Elif Göz ile kurs öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

HABER – KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN