KSÜ Yönetim ve personeli, bayramlaşma töreninde bir araya geldi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni, üniversite yönetimi ile akademik ve idari personeli bir araya getirdi.


KSÜ Yönetim ve personeli, bayramlaşma töreninde bir araya geldi

Bayramlaşma töreni, KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkezi Kafeterya ikinci kat Alakart Yemek Salonunda gerçekleştirildi. Tören, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Cemal Ergün tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an tilavetinin ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, Kurban ibadeti ve faziletlerine ilişkin konuşma gerçekleştirdi.

“Kurban Allah’a verdiği nimetlerden dolayı şükür anlamı taşır. Müminler, her Kurban kesiminde Hz. İbrahim ile oğlu İsmail’in Cenab-ı Hakk’ın buyruğuna verdikleri, Kur’an’da da özetle aktarılan başarılı sınavın hatırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri itaate hazır olduklarını simgesel davranışla göstermiş olmaktadırlar.” diyen Dekan Özdoğan, “Kurban, toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar. Sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur.” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, akademik ve idari personelin yoğun katılımıyla gerçekleşen törende yaptığı konuşmasına şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve milletimize başsağlığı dileyerek başladı.

Üniversite personeli ve yakınlarından vefat edenleri de rahmetle anan Rektör Can, KSÜ ailesinin Kurban Bayramı’nı kutlayarak bayramın milletimize ve tüm İslam âlemine barış ve esenlik getirmesi temennisinde bulundu.

Üniversite olarak tercih sürecinde başarılı bir tanıtım çalışması yürüttüklerini ifade eden Rektör Can, şehrin farklı noktalarında kurulan tanıtım stantlarında görev alan ve emeği geçen bütün akademik ve idari personele teşekkür etti.

KSÜ fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına yerleşen öğrencilerin puanlarının 2018 yılına oranla 5-25 puan aralığında arttığını belirten Rektör Prof. Dr. Niyazi Can,  yeni eğitim-öğretim döneminde daha başarılı öğrencilerin üniversitemizi tercih ettiğini söyledi. Rektör Can, fakültelerin doluluk oranlarının yüzde 84’ten yüzde 92’ye çıktığını da sözlerine ekledi.

Eğitimin uzun ve zorlu bir süreç olduğuna dikkat çeken Rektör Can, “Eğitimin en üst basamağı olan üniversite camiası olarak kutsal bir vazife ifa ediyoruz. Çalışmalarımızı bu bilinçle planlıyor, ülkemizi hak ettiği noktalara ulaştırmak için bu duygu, heyecan ve kararlılıkla ilerliyoruz.” diye konuştu.

Eğitimde uygulamanın önemine değinen, etkin ve verimli stajın önemini vurgulayan Rektör Can, birçok bölümde faaliyete geçirilen intörn uygulamasını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirterek, 2 yıllık bölümlerde de uygulama ağırlıklı eğitimi arttırmak için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından bayramlaşma merasimine geçilirken merasime KSÜ Rektörü Can’ın yanı sıra KSÜ Rektör Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ile akademik ve idari personel katıldı.