AFŞİNDER’den Gaziler için anlamlı proje

İstanbul da faaliyet gösteren Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği ( AFŞİNDER ) farkındalık oluşturmak adına önemli ve anlamlı bir projeyi daha gerçekleştirdi. Yaşayan Değerlerimiz projesiyle Afşin de yaşayan Kore, Kıbrıs, Güneydoğu, Vazife ve 15 Temmuz Gazileri için özel bir program yaparak Şeref Madalyası takdim edildi.


AFŞİNDER’den Gaziler için anlamlı proje

AFŞİNDER eski öğrencilerinden Melihat Çetin ‘in sunumu ile başlayan programda, Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Sıtkı Çoban tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okunduktan sonra, iki aylık bir çalışmanın neticesinde çekimleri Halil Demir tarafından tamamlanan ve Adem Tunç ‘un kurgu ve montajını yaptığı Yaşayan Değerlerimiz “Gazilerimiz” belgeseli izlenirken duygu yoğunluğu yaşandı.

Afşin Belediyesi Kültür Evi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği (AFŞİNDER) Başkanı Ahmet ARDIÇ , ” Vatanımızın birlik ve beraberliğini korumak için canını hiçe sayan gazilerimiz ve geleceğimizin teminatı gençlerimizi bir araya getirmekten dolayı büyük mutluluk duyduk” dedi.
Gençlerin gazilerden alacağı çok önemli dersler olduğuna değinen AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç,”Afşin’imizde, dünya barışına katkı sunmak için Kore Savaşına katılan, yavru vatan Kıbrıs’ın kurtulması ve yunanlılara kalmaması için Kıbrıs Barış Harekâtına katılan, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için terörle mücadele ederken gazi olan insanlarımız var. Huzurlarınızda tüm gazilerimize minnetlerimi sunuyor ve ellerinden öpüyorum. 2006 yılında kurulan AFŞİNDER’den eğitim desteği alan üniversiteli gençlerimizle, Yaşayan Değerlerimiz olarak bürokrasi, siyaset ve iş dünyasındaki kıymetli insanlarımızı bir araya getiriyoruz. Onlara rehber ve örnek olması açısından düzenli toplantılar yapıyoruz. 

Gazilerimizden öğreneceğimiz çok önemli derslerimiz var. Bizim için, vazife başında ve vatan müdafaası sırasında yaralanan gazilerimiz çok değerli. Gençlerimizin de gazilerimizden öğreneceği çok şey olduğunu düşündüğümüz için “Yaşayan Değerlerimiz Gazilerimiz ve Gençlerimiz” projesini hayata geçirdik. Şehirler değerleriyle kıymetlidir. Orada yaşayan insanların geçmişiyle kıymetlidir. Tarih ve kültür şehri olan Afşin’de, 2 bin yıllık tarihiyle Kuran’ı Kerim’de ismi geçen Eshab-ı Kehf ile kıymetli. Ekonomik olarak baktığımız zaman Türkiye’nin en büyük termik santralleri sınırlarında barındırmasıyla değerli. Afşin’imizde doğan ve bu aziz vatanımız uğruna canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz ile kıymetli. Yaşayan gazilerimizin hayat hikâyelerinden, yolculuklarından, anılarından, o günün fiziki şartlarından alacağımız dersler var. Belgesel çekimlerinde Gazilerimizin cephede neler yaşadıklarını bizzat kendileri anlattılar. Gençlerimiz merak ettiklerini sordular. Her gazimizin anlattıkları kayıt altına alındı ve bu kayıtlar gazilerimize, ailelerine teslim edilecek” açıklamasında bulundu.

Gaziler adına Kıbrıs Gazisi Adnan Özdemir ve Öğrenciler adına ise Mustafa Kaan Kızılay günün anlamına uygun birer konuşma yaptılar. 

Daha sonra sahneye sırayla Kore, Kıbrıs, Güneydoğu, Vazife ve 15 Temmuz Gazileri davet edilerek protokol heyeti ve dernek yönetimi tarafından ŞEREF MADALYALARI takıldı. Günün anısına toplu resim çekildikten sonra, Türk Halk Müziği Sanatçısı Şevket Gürlek tarafından Gazilerimiz için konser verilerek program sona erdi.