AMATEM hizmet binası hızla yükseliyor

Necip Fazıl Şehir Hastanesi kampüsü içerisinde kısa bir zaman önce temeli atılan Bağımlılık, Danışma, Arındırma ve Rehabilitasyon Merkezi (AMATEM) hizmet binası inşaatı hızla yükseliyor.


AMATEM hizmet binası hızla yükseliyor

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz şunları kaydetti. “ İlimizde sağlık hizmet yelpazesi içerisinde önemli bir yer tutan Bağımlılık, Danışma, Arındırma ve Rehabilitasyon Merkezimizin (AMATEM) temeli kısa bir süre önce Necip Fazıl Şehir Hastanesi ana hizmet binası yerleşkemizde atılmış olup şu anda inşaat çalışmaları hızla ilerlemektedir.”

5.500 M2 KAPALI ALAN VE 19 YATAK KAPASİTESİ

Toplam 5.500 m2 kapalı alana sahip 19 yataklı olarak planlanan AMATEM Hizmet Binasının en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını dile getiren İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz merkezin hizmet vermeye başlamasıyla hastaların il dışına sevkinin minimum seviyeye ineceğini ve çevre illerden de hasta kabul edileceğini dile getirdi.

BAĞIMLILIK GÜNÜMÜZÜN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİSİ

AMATEM Merkezlerinin özelliklerinden ve bağımlılıktan bahseden İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz bağımlılığın günümüzde önemli bir sağlık ve sosyal sorun olarak önümüzde durmakta olduğunu, yapılan bu AMATEM Hizmet Binası yatırımıyla Kahramanmaraş’ta bu tarz bağımlılık sorunu yaşayan hastalara güncel tedavi ilkeleri çerçevesinde konusunda deneyimli Uzman Hekim ve sağlık personeli kadrosuyla son teknoloji donanımlarla en üst sevide sağlık hizmeti vermeyi planladıklarını ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz konuyla ilgili açıklamalarını şu cümlelerle noktaladı: “Bu sağlık yatırımının ilimize kazandırılmasında emeği geçen Sayın Sağlık Bakanımıza, Bakanlığımız Yetkililerine, Sayın Valimize ve şehrimizin değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum. AMATEM hizmet binamızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum”